ΤΕΤΑΡΤΗ 15.10.2025 14:40
MENU CLOSE

Μεξικάνικο μωσαϊκό, με ψηφίδες ζελατίνης

26.06.2024 06:15

Ένα καλοκαιρινό και δροσιστικό επιδόρπιο, εξαιρετικά δημοφιλές στη Βραζιλία και το Μεξικό, που θα ενθουσιάσει με την εντυπωσιακή του εμφάνιση και την υπέροχα κρεμώδη γεύση του.

Υλικά για τη Συνταγή

3 φακελάκια ζελέ διαφορετικών χρωμάτων (γεύσεων)
3 ποτήρια (νεροπότηρα) ζεστό νερό, όχι καυτό
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (397 γραμμάρια)
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη (των 10 γρ)
1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, όχι καυτό

Εκτέλεση

1.Αρχικά, ετοιμάστε τα χρωματιστά ζελέ, διαλύοντας ξεχωριστά το κάθε ένα με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό από τις οδηγίες της συσκευασίας για να πήξουν πολύ καλά και να είναι σταθερά στο κόψιμο. Βάλτε τα μίγματα ξεχωριστά το κάθε ένα, σε μικρά ορθογώνια μπολ ή πυρέξ στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
2.Όταν είναι έτοιμα τα ζελέ, κόψτε τα προσεκτικά σε μεσαίους κύβους και τοποθετήστε τους ανακατεμένους μέσα στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε για το μωσαϊκό. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και συνεχίστε ετοιμάζοντας το άσπρο ζελέ γάλακτος.
3.Διαλύστε καλά τις σκόνες ζελατίνης μέσα σε ένα κατσαρολάκι με πολύ ζεστό νερό και ρίξτε, ανακατεύοντας συνεχώς, το ζαχαρούχο γάλα. Ενσωματώστε καλά και αφήστε για λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά το μίγμα.
4.Περιχύστε προσεκτικά με το λευκό ζελέ τα χρωματιστά κομμάτια που είναι στη φόρμα, κουνήστε λίγο το σκεύος για να πάνε παντού, βυθίστε και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα όσα κομμάτια επιπλέουν και τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά για αρκετές ώρες. Μόλις σταθεροποιηθεί το γλυκό, κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε με φρούτα και φυλλαράκια δυόσμου, αν επιθυμείτε.

Συμβουλή
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το 1 ½ φλιτζάνι ζεστού νερού με 1 φλιτζάνι γάλα και ½ νερό για να ετοιμάσετε το λευκό ζελέ και να το αρωματίσετε με ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Διαβάστε επίσης:

Σολομός στο φούρνο, με γλάσο από σως πορτοκαλιού

Ρυζόγαλο με μαστίχα και ψιλοκομμένα φουντούκια

Κρεμώδεις και χρυσαφένιες κροκέτες κοτόπουλο, της ανακύκλωσης

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.10.2025 14:39
Exit mobile version