ΤΕΤΑΡΤΗ 15.10.2025 23:56
MENU CLOSE

Άδωνης Γεωργιάδης: «Οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να εργαστούν και στον ιδιωτικό τομέα -Υπέγραψα τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από την ίδρυση του ΕΣΥ»

04.07.2024 09:31

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους υπέγραψαν χθες την Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμοστικής νομοθέτησης, η οποία προωθεί με ταχείς ρυθμούς τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία με σκοπό την βέλτιστη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Η παροχή δυνατότητας στους ιατρούς του ΕΣΥ μέσω της απασχόλησής τους στον ιδιωτικό τομέα της ιατρικής, θα αξιοποιήσει την κλινική εμπειρία τους, θα ενισχύσει πραγματικά το εισόδημά τους και αναμένεται ταυτοχρόνως να προσελκύσει περισσότερους ιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού θα μπορούν να συνδυάσουν και την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

Όπως ο ίδιος o Α. Γεωργιάδης αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ η απόφαση αυτή είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε από την ίδρυση του ΕΣΥ: «Μετά την επίσκεψη του κυρίου Πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας, μόλις υπέγραψα, όπως είχα υποσχεθεί, την υπουργική απόφαση με τους όρους τις προϋποθέσεις για την άσκηση ιδιωτικού έργου των γιατρών και οδοντιάτρων κλάδων ΕΣΥ. Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση γίνεται πράξη. Σε λίγες μέρες θα πάρει ΦΕΚ και οι γιατροί και οι οδοντίατροι μετά το πέρας του ωραρίου τους θα μπορούν να κάνουν και ιδιωτικό έργο. Είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από την ίδρυση του ΕΣΥ εδώ και 40 χρόνια».

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές με βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι (Video)

Ομαλοποιούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού που είχαν διακοπεί από φωτιά στον Ασπρόπυργο

Κύπρος: 50χρονος σκότωσε 44χρονο σε οικογενειακό γλέντι

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.10.2025 23:55
Exit mobile version