Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το ματς Σερβία - Νότιο Σουδάν κρίνει απόψε την τύχη της ελληνικής ομάδας
Στο μεγάλο παιχνίδι της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν που διεξάγεται απόψε (στις 10) είναι στραμμένη η προσοχή της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, η τύχη της οποίας θα κριθεί από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα.
Ήδη με το -8 που έχει ως συντελεστή στα αποτελέσματά της στον όμιλο, βρίσκεται πίσω από την Βραζιλία, η οποία τερμάτισε επίσης τρίτη στο δικό της όμιλο, αλλά έχει συντελεστή -7.
Η Σερβία και το Νότίο Σουδάν δίνουν μεταξύ τους μάχη για την δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου, έχοντας αμφότερες ρεκόρ 1-1. Ο ηττημένος αυτού του ζευγαριού θα τερματίσει τρίτος και έτσι ξεκινούν τα σενάρια:
Το Νότιο Σουδάν, έχει συντελεστή -6. Κάτι που σημαίνει ότι αν ηττηθεί για πάνω από δύο πόντους από τους πολύ δυνατούς Σέρβους, που θέλουν τη νίκη για να πάρουν τη 2η θέση στο Group C, η Ελλάδα θα πάρει οριστικά την πρόκριση στα προημιτελικά. Η Ελλάδα θέλει δηλαδή η Σερβία να επικρατήσει με 3+ του Νοτίου Σουδάν, ώστε αυτό να πάει τουλάχιστον στο -9.
Ωστόσο, ακόμα και στην περίπτωση που επικρατήσουν οι Σέρβοι με 2 πόντους, μπορεί να προκριθεί η Ελλάδα. Αρκεί το Νότιο Σουδάν να πετύχει λιγότερους από 57 πόντους, για να μην ξεπεράσει το σύνολο των πόντων που έχει σκοράρει η Ελλάδα. Θα έχει τον ίδιο συντελεστή με την Ελλάδα και θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση, με τους Αφρικανούς να έχουν πλεονέκτημα, καθώς έχουν ήδη πετύχει 176 πόντους στα δύο πρώτα τους παιχνίδια ενώ η Ελλάδα πέτυχε συνολικά 233 σε τρεις αγώνες.
Εάν νικήσει το Νότιο Σουδάν, τότε μάλλον όλα χάθηκαν. Η Σερβία έχει συντελεστή +15 και θα πρέπει να χάσει με πάνω από 23 πόντους (κάτι εξαιρετικά απίθανο) για να έχει χειρότερο συντελεστή από την Ελλάδα.
Η κατάταξη πριν το ματς Σερβία – Νότιο Σουδάν:
Group A, Ελλάδα: -8
Group B, Βραζιλία: -7
Group C, Νότιο Σουδάν: -6
Μέχρι στιγμής μία θέση στην τελική 8αδα των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν εξασφαλίσει έξι χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Γερμανία, Γαλλία, Βραζιλία και τις άλλες δύο διεκδικούν Σερβία, Νότιο Σουδάν και Ελλάδα.
Η Γερμανία αντίπαλος της εθνικής σε περίπτωση πρόκρισης
Εάν περάσει η Ελλάδα στους “8” θα βρεθεί αντιμέτωπη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, η οποία σχεδόν διέσυρε χθες την οικοδέσποινα Γαλλία με 85-71.
Σημειωτέο ότι νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου, οι ΗΠΑ επικράτησαν σε χαλαρό τέμπο του Πουέρτο Ρίκο, με 104-83 και κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλά του. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν την Βραζιλία.
Διαβάστε επίσης:
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Κελίφ εξασφάλισε μετάλλιο και ξέσπασε σε κλάματα (video)