search
ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 14:42
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στη διυπουργική σύσκεψη: Ικανοποίηση για το συντονισμό, αιχμές για την αντιπολίτευση

13.08.2024 20:32
mitsotakis foties

Μόλις μια ώρα διήρκεσε η διευρυμένη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποιες δηλώσεις σχετικά με την τεράστια πυρκαγιά που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική, κάνοντας στάχτη περισσότερα από 100.000 στρέμματα και καταστρέφοντας επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα.

Πληροφορίες από τη σύσκεψη ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έδωσε τα εύσημα για την προσπάθεια που καταβλήθηκε στο πεδίο, ενώ φέρεται να έκανε λόγο για βελτιωμένο συντονισμό μεταξύ των φορέων και των συναρμοδίων υπηρεσιών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης «απάντησε» εμμέσως και στις αιτιάσεις/καταγγελίες της αντιπολίτευσης σχετικά με τα εναέρια μέσα που συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, λέγοντας ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη σε όσους διαχειρίζονται τα μέσα αυτά, καθώς για πρώτη φορά αποφασίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Ο πρωθυπουργός, λένε οι πληροφορίες, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αποδόμηση της σημαντικής προσπάθειας που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί συνέχεια κάθε χρόνο να γίνει καλύτερη, δυστυχώς με τις συνθήκες όμως να γίνονται όλο και πιο δύσκολες, όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση, στη σύσκεψη έγινε ένας πρώτος απολογισμός των συνεπειών της πυρκαγιάς, αλλά και ενημέρωση για τους δείκτες επικινδυνότητας των επόμενων ημερών. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα της ταχείας παροχής βοήθειας στους πυρόπληκτους, αλλά και τους δήμους, αλλά και το ζήτημα της αποκατάστασης των υποδομών στις πληγείσες περιοχές, καθώς και το θέμα της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στον αγροτικό κόσμο της περιοχής που υπέστη ζημιές από τη φωτιά.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: «Δεν μπορεί να έχεις 700 πυροσβέστες και 50.000 αστυνομικούς» – Το «κατηγορώ» του Δημάρχου Χαλανδρίου

Παύλος Μαρινάκης: Απαντά στην κριτική για την φωτιά στην Αττική την οποία παρουσιάζει ως… “φυσική καταστροφή”

Αποπομπή Κικίλια ζήτησε ο Κασσελακης – Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη δομή νέας Μάκρης και στο Πάτημα Χαλανδρίου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 14:41