search
ΚΥΡΙΑΚΗ 10.08.2025 21:54
MENU CLOSE

Πικάντικος καγιανάς, με κολοκυθάκια και πιπεριές Φλωρίνης

05.09.2024 06:12
KAGIANAS_1

Ένα υπέροχο πιάτο της μεσογειακής κουζίνας που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις χώρες της Μέσης Ανατολής και αγαπιέται πολύ στη χώρα μας, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στη συγκεκριμένη συνταγή εμπλουτίζεται με τηγανητά κολοκυθάκια, είναι πιο πικάντικος χάρη στα μπαχαρικά και παίρνει έναν τοπικό χαρακτήρα χάρη στην λατρεμένη πιπεριά Φλωρίνης.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια ξερά, μικρά, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο κατά βούληση
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 500 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες, φρέσκες ή κονσέρβα
  • 4 αυγά
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) ή μαϊντανό

Εκτέλεση

1. Για μεγαλύτερη ευκολία, χρησιμοποιήστε ένα τηγάνι ή σκεύος που να μπορείτε να τοποθετήσετε στο φούρνο. Αρχικά, τηγανίστε τις λεπτές ροδέλες από το κολοκυθάκι σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και αφαιρέστε τις μόλις ροδίσουν.

2. Ρίξτε ακόμα 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κυβάκια της πιπεριάς για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και αφαιρέστε τα κι αυτά.

3. Συμπληρώστε το ίδιο σκεύος με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διάφανα. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε τα μπαχαρικά και προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

4. Μόλις βγάλουν λίγα υγρά, συμπληρώστε με 200 ml ζεστό νερό, βάλτε τα σοταρισμένα κυβάκια πιπεριάς και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί επιπλέον νερό, συμπληρώστε σε μικρές δόσεις.

5. Μόλις έχει πιει η σάλτσα τα υγρά της, ρίξτε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, την μισή ποσότητα του φρέσκου κόλιανδρου (αν χρησιμοποιήσετε) και ανακατέψτε.

6. Με μια ξύλινη κουτάλα δημιουργήστε 4 λακκούβες και τοποθετήστε αντίστοιχα τα αυγά.

7. Μεταφέρετε το σκεύος σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και ψήστε για 10 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη ποσότητα κόλιανδρου (ή μαϊντανού) και συνοδέψτε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.

Διαβάστε επίσης:

Υγιεινή μαρμελάδα με σύκο, τον βασιλιά του αποκαλόκαιρου

Μπουκίτσες μοσχαράκι κοκκινιστό, με μελιτζάνες

Limoncello spritz, το ιδανικό κοκτέιλ για τους λάτρεις του λεμονιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10.08.2025 21:42