Μπάιντεν για Μέση Ανατολή: Ανησυχώ περισσότερο από όσο νομίζετε
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα μια κατάπαυση του πυρός όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή στον Λίβανο, στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ.
Παράλληλα οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Ιράν ότι εάν επιτεθεί απευθείας στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες, η ισραηλινή απάντηση αυτή τη φορά θα είναι ευρύτερη και μεγαλύτερη σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, όταν το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ.
Το αμερικανικό μήνυμα στάλθηκε μέσω τρίτης χώρας που έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν και είχε σκοπό να αποτρέψει την άμεση επέμβαση της Ισλαμικής Δημοκρατίας στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ μετά τη σειρά χτυπημάτων που υπέστη η τελευταία.
«Οι Ιρανοί έλαβαν το σαφές μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δυσκολευόντουσαν να συγκρατήσουν το Ισραήλ εάν του επιτεθούν απευθείας για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες», δήλωσε στη Haaretz δυτικός διπλωμάτης.
Διαβάστε επίσης:
Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε στο Ισραήλ βαλλιστικό πύραυλο για πρώτη φορά
ΗΠΑ: Το πρώτο 3D Hotel κατασκευάζεται (τυπώνεται) στο Τέξας (Videos)