ΣΑΒΒΑΤΟ 20.12.2025 11:34
MENU CLOSE

Σύσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια υπό την προεδρία Τσίπρα στο Βελιδράδι

08.10.2024 00:47

Υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα θα συγκληθεί η Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, στις 10-11 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι, στο Κοινοβούλιο της Σερβίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει τη σημασία που έχει ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, την αντιμετώπιση του εθνικισμού και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Θα υπογραμμίσει παράλληλα τη σημασία που έχει για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αντιμετώπιση του εθνικισμού, η συνανάπτυξη της περιοχής στην οικονομία, την ενέργεια και τη νέα πράσινη και ψηφιακή ατζέντα, καθώς και ο συντονισμός σε θέματα ασφάλειας και διπλωματίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Σέρβο Πρωθυπουργό στο περιθώριο της συνάντησης.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα εκλεγούν πρόεδρος και σύνεδροι – Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής

Προσλήψεις 8.763 αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Τα ονόματα

Δούκας: «Πανίσχυρο το αίτημα της αλλαγής ηγεσίας» – Τι είπε για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και το ντιμπέιτ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.12.2025 11:34
Exit mobile version