Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε στις 10:46 με επίκεντρο την περιοχή Κάλε της επαρχίας Μαλάτια, στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10,07 χλμ.
Η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως στους γειτονικούς νομούς του Έλαζιγ και του Ντιγιαρμπακίρ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στο Καχραμάνμαράς, το Ερζιντζάν, το Τούντζελι, και το Αντίγιαμάν, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις καταρρεύσεις κτηρίων στις επαρχίες Έλαζιγ, Μαλάτια και Σανλίουρφα.
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων κάνουν επιτόπιες έρευνες στην περιοχή μετά το σεισμό. «Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.
Σε ανακοίνωση της AFAD σημειώνεται ότι έχουν γίνει 374 κλήσεις, οι 12 από τις οποίες για βοήθεια, στον τηλεφωνικό αριθμό εκτάκτων καταστάσεων 112.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων τα κτήρια που κατέρρευσαν είναι τέσσερα.
Δεν αναφέρεται απώλεια ζωής.
Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 και 7,6 βαθμών, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της Ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα.
Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.
Ο καθηγητής σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ δήλωσε ότι «σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών στο Κάλε / Μαλάτια. Βρίσκεται στο ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας. Όπως γνωρίζετε, το ρήγμα αυτό έσπασε σε μεγάλο βαθμό λόγω του σεισμού του Έλαζιγ το 2020. Πιθανόν ο σημερινός σεισμός είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς ενέργειας των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023 σε αυτό το ρήγμα. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία».
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο «ο σημερινός είναι μετασεισμός των σεισμών του Φεβρουαρίου του 2023».
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της δόνησης:
@denizd259 #denizd259 ♬ original sound – MuchMusic
@amedradyotv2 5.9 ŞİDDETİNDE DEPREM! Merkez üssü Malatya'nın Kale İlçesi olan 5.9 şiddetinde ve 10 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Deprem Malatya, Elazığ ve Diyarbakır'da hissedildi. Panikleyen vatandaşlar kendilerini sokaklara attı. #deprem #depremoldu #malatya #elazığ #diyarbakır #malatyadeprem ♬ orijinal ses – Amed Radyo Tv
Διαβάστε επίσης:
Paul Lowe: Σοκ από τη δολοφονία του διάσημου Βρετανού φωτορεπόρτερ – Συνελήφθη ο γιος του (photos)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.