search
ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 18:37
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Ισραηλινή επίθεση σε δομές ανθρωπιστικής βοήθειας μεταξύ Λιβάνου και Συρίας

02.11.2024 20:23
oie guterres 98- new

Ισραηλινό πλήγμα είχε στόχο σήμερα το σημείο διέλευσης Αλ Κα Τζούσια μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, ο δεύτερος βομβαρδισμός αυτού του είδους μέσα σε σχεδόν μια εβδομάδα, με έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ να κάνει λόγο για δομές ανθρωπιστικής βοήθειας που επλήγησαν.

Το συγκεκριμένο σημείο διέλευσης, που αποτέλεσε στόχο για πρώτη φορά στις 25 Οκτωβρίου, και απέκτησε καθοριστική σημασία για τη διέλευση των προσφύγων που διέφευγαν από τον πόλεμο στον Λίβανο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, επλήγη ξανά από τη συριακή πλευρά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Μια νέα ισραηλινή επιδρομή έπληξε το σημείο διέλευσης Τζούσια, μέσω του οποίου πολλοί Λιβανέζοι και Σύροι περνούν από τον Λίβανο στη Συρία», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι.

«Δομές ανθρωπιστικής βοήθειας επλήγησαν επίσης. Η διαφυγή έχει γίνει δύσκολη και επικίνδυνη (όπως και η μέριμνα γι αυτούς που φεύγουν) καθώς ο πόλεμος συνεχίζει να εξαπλώνεται», τόνισε.

Επιβεβαίωση από τη Συρία

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία, επιβεβαίωσε ότι δύο ισραηλινά πλήγματα χτύπησαν το σημείο διέλευσης από τη συριακή πλευρά.

Το πρώτο ισραηλινό πλήγμα στα τέλη Οκτωβρίου οδήγησε στη μείωση της κυκλοφορίας κατά 90% στο σημείο διέλευσης.

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ από τις 23 Σεπτεμβρίου ώθησε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους, κυρίως Σύρους, να εγκαταλείψουν τον Λίβανο για να βρουν καταφύγιο στη Συρία, σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου.

Διαβάστε επίσης:

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση P Diddy: Μάρτυρας ισχυρίζεται πως έχει sextapes με 8 διάσημους, 2 εκ των οποίων ανήλικοι

Βρετανία – Κέμι Μπάντενοχ: Ποια είναι η νέα Θατσερική αντι-ΛΟΑΤΚΙ ηγέτιδα των συντηρητικών

Εκλογές ΗΠΑ: Οι «θολές» δημοσκοπήσεις και το …σπριντ των τελευταίων 24ώρων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 18:37