ΣΥΡΙΖΑ: Χάος με αλλοιωμένες λίστες και αποκλεισμούς μελών από την Κουμουνδούρου – Καταγγελία από Κασσελάκη
Το αλαλούμ που παρατηρήθηκε από τις χθεσινές εκλογές σε πολλές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται και σήμερα πιο έντονο.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της οργάνωσης Ιλίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε – μόλις το πρωί της Κυριακής – μία κατάσταση από την Κουμουνδούρου, που δεν έχει την παραμικρή διασταύρωση με εκείνη που έστειλε η συγκεκριμένη οργάνωση προ ημερών στα κεντρικά του κόμματος: Υπάρχουν 600 νέα μέλη, για τα οποία η οργάνωση δεν γνώριζε τίποτα, ενώ έχουν αφαιρεθεί ονόματα ενεργών μελών. Η πλευρά Κασσελάκη στη συγκεκριμένη οργάνωση ζητά αναβολή της διαδικασίας, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ενημερώσεις και διασταυρώσεις.
Στην Αχαΐα επίσης καταγγέλλεται ότι τρεις υποψήφιοι σύνεδροι της πλευράς Κασσελάκη λείπουν από τις λίστες που έστειλε η Κουμουνδούρου.
Σε Πόρο, Γαλατά και Μέθανα, υπάρχει διαμαρτυρία για αφαίρεση ονομάτων μελών από τη λίστα, όπως και μίας υποψήφιας από το ψηφοδέλτιο για τους συνέδρους.
Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ: Ανυπόστατες οι καταγγελίες Κασσελάκη λόγω πανικού – Στόχος του να αμφισβητήσει τη δημοκρατική διαδικασία
Με νέα διαρροή, κύκλοι της πλειοψηφίας απαντούν στις διαρκείς καταγγελίες Κασσελάκη υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και τα όσα λέει «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, παρά μονάχα στοχεύουν στην αμφισβήτηση από τώρα μιας δημοκρατικής διαδικασίας και του αποτελέσματός της και δηλώνουν πανικό».
Σημειώνουν ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και όπου υπάρχουν προβλήματα επιλύονται άμεσα. Αναφέρουν δε ότι δεκάδες είναι οι καταγγελίες για ενέργειες της πλευράς Κασσελάκη αποκλεισμούς υποψηφίων από τα ψηφοδέλτια, μη τήρηση εγκυκλίων της ΚΟΕΣ, διορισμούς «ημετέρων» στις εφορευτικές επιτροπές, ακόμη και προσπάθειες νοθείας.
Αναλυτικά οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν τα εξής:
«Η διαδικασία της εκλογής συνέδρων εξελίσσεται ομαλά και κατά τη δεύτερη ημέρα. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν, όπως συμβαίνει σε κάθε διαδικασία, επιλύονται άμεσα.
Οι ανυπόστατες καταγγελίες του Στέφανου Κασσελάκη δεν έχουν καμια σχέση με την πραγματικότητα, παρά μονάχα στοχεύουν στην αμφισβήτηση από τώρα μιας δημοκρατικής διαδικασίας και του αποτελέσματος της και δηλωνουν πανικό.
Αντιθέτως, δεκάδες καταγγελίες καταφθάνουν τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου για ενέργειες της πλευράς Κασσελάκη, που αφορούν αποκλεισμούς υποψήφιων συνέδρων από τα ψηφοδέλτια, μη τήρηση των εγκυκλίων της ΚΟΕΣ, διορισμούς «ημετέρων» στις εφορευτικές επιτροπές, ακόμη και προσπάθειες νοθείας.
Οι προσπάθειες απαξίωσης και ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα πέσουν στο κενό».
Διαβάστε επίσης: