search
ΔΕΥΤΕΡΑ 28.07.2025 05:32
MENU CLOSE

Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του ρωσικού πυραύλου Oreshnik

24.11.2024 19:40
oreshnik-syntrimia

Η Ουκρανία παρουσίασε σε δημοσιογράφους τα συντρίμμια του νέου ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου Oreshnik.

Ο Πούτιν δοκίμασε «πειραματικά» τους πυραύλους κατά ουκρανικού εδάφους, στο Ντνίπρο και διέταξε μαζική παραγωγή τους. Τα συντρίμμια του πυραύλου τα συνέλλεξαν οι Ουκρανοί και τα παρουσίασαν σε μυστική τοποθεσία, πριν δοθούν σε ερευνητές για να τα μελετήσουν.

Οπως φαίνεται από την φωτογραφία, με την κεφαλή είχαν απομείνει μόνο καλώδια και ένα μεταλλικό κομμάτι.

Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πύραυλος βασίζεται στον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο RS-26 Rubezh. Μπορεί να μεταφέρει πολλαπλές συμβατικές είτε και πυρηνικές κεφαλές.Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα 11 Mach (δηλαδή, 11 φορές την ταχύτητα του ήχου).

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγησε το σχέδιο της Μελόνι για το Μεταναστευτικό – Επαναπατρίζονται αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί

Έκτακτη σύσκεψη στο ΝΑΤΟ υπό τον φόνο κυβερνοεπίθεσης από τη Ρωσία – Το Λονδίνο φοβάται για κύμα επιθέσεων

Συνομιλία Πούτιν με Ερντογάν – Ρωσία και Τουρκία ενισχύουν εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28.07.2025 05:15