Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Με… φορομπηχτικό «μποναμά» ξεκίνησε το 2025.
Με την έναρξη της νέας χρονιάς επιβάλλονται δύο φόροι, που πλήττουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει ο καθηγητής και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.
Πρόκειται για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων και την αύξηση της φορο-εισφοράς κατά 2,7% για 1.200.000 επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.
Ειδικότερα για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων ισχύουν από 1-1-2025 τα εξής:
Όσο για την αύξηση της «φοροεισφοράς» κατά 2,7%, που καταβάλλουν 1.200.000 επαγγελματίες και αγρότες από 1.1.2025, είναι η τρίτη κατά σειρά αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους. Έχει προηγηθεί η αύξηση κατά 9,6% το 2023 και κατά 3,46% το 2024, δηλαδή σωρευτικά οι εισφορές τους την περίοδο 2023-2025 αυξήθηκαν κατά 15,7%!!
Η μεγαλύτερη αύξηση των εισφορών επαγγελματιών – αγροτών, που είναι η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει δημιουργήσει την εξής ζοφερή κατάσταση για τους υπόχρεους:
-7 ΣΤΟΥΣ 10 ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ,
-9 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ,
-4 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ,
-300.000 ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ!
Διαβάστε επίσης:
Φυσικό Αέριο: Η ΕΕ δηλώνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τη διακοπή παροχής από τη Ρωσία
Οι 17 αλλαγές στην φορολογία για το 2025 – Ποιοι ευνοούνται και ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα
Ρωσία: Σταματάει τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Κεντρική Ευρώπη
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.