search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.11.2025 14:30
MENU CLOSE

«Μηδενική ανοχή» στους μετανάστες στη Γερμανία: Αυστηροποίηση της πολιτικής και κέντρα απελάσεων ζητεί ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας

23.01.2025 16:20
markus-zeder-12

«Πρώτα η ασφάλεια. Αρκετά, αρκετά αρκετά! Η τελευταία επίθεση απαιτεί μηδενική ανοχή. Η μετανάστευση επιβαρύνει υπερβολικά την χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα για την επίθεση χθες ενός Αφγανού εναντίον παιδιών βρεφονηπιακού σταθμού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένα αγόρι 2 ετών και ένας 41χρονος άνδρας.

Ο κ. Ζέντερ ζήτησε αναστολή χορήγησης ταξιδιωτικών θεωρήσεων, ιδίως σε Αφγανούς, περισσότερες απελάσεις και λιγότερους πρόσφυγες. «Όσοι πρέπει να φύγουν, πρέπει να πάνε στην πατρίδα τους. Η Γερμανία χρειάζεται κέντρα απελάσεων», δήλωσε ο βαυαρός πρωθυπουργός και εισηγήθηκε την κρατική χρηματοδότηση καθημερινών ειδικών πτήσεων, με λιγότερες διαδικασίες και γραφειοκρατία, αλλά και χωρίς μετρητά για τους υπό απέλαση μετανάστες. Ο Μάρκους Ζέντερ επέκρινε επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής υπηκοότητας που αποφάσισε πέρυσι η κυβέρνηση Σολτς. «Το κόμμα μας το θεωρεί λάθος και θα το αλλάξει», δήλωσε, αναφερόμενος στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), εταίρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), της οποίας ηγείται.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν δήλωσε ότι από τον Αύγουστο έχει πραγματοποιηθεί μόνο μία πτήση με μετανάστες προς το Αφγανιστάν και χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος ζήτησε εκ νέου «ταχείες διαδικασίες απελάσεων». Όπως εξήγησε, ο 28χρονος Εναμουλά Ο., ο οποίος επιτέθηκε χθες σε παιδιά που βρίσκονταν σε εκδρομή σε πάρκο της πόλης Ασάφενμπουργκ, είχε εισέλθει στην Γερμανία μέσω Βουλγαρίας και πρόσφατα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες και ζήτησε να απελαθεί στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την αστυνομία, παρακολουθούσε επί ώρα τα παιδιά στο πάρκο και ξαφνικά τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Ένας άνδρας σκοτώθηκε προσπαθώντας να τον εμποδίσει, ενώ τραυματίστηκε και μία από τις δασκάλες, στην προσπάθειά της να προστατεύσει τα παιδιά. Ένα ακόμη παιδί νοσηλεύεται τραυματισμένο.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Λος Άντζελες: Πάνω από 30.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους – Γιατί τρέμουν για το ενδεχόμενο βροχής

ΝΑΤΟ: Τα μέλη της συμμαχίας πρέπει να πληρώσουν «αυτό που τους αναλογεί», λέει Αμερικανός αξιωματούχος

«Πόλεμος» Μασκ – Wikipedia για τον ναζιστικό χαιρετισμό – Τι ζητά ο δισεκατομμυριούχος, τι απαντά ο ιδρυτής της (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.11.2025 14:30