Ο Ζελένσκι ζητά εξηγήσεις για τον αντίκτυπο που θα έχει η αναστολή βοήθειας των ΗΠΑ σε ξένες χώρες
Λεπτομερή αναφορά για τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων που θα έχει η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ για «πάγωμα» της βοήθειας που χορηγούν οι ΗΠΑ σε ξένες χώρες, ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τρίτη (28/1).
«Πρόκειται για ανθρωπιστικά προγράμματα… τα περισσότερα εκ των οποίων δεν εκτελούνται από την ουκρανική κυβέρνηση αλλά διανέμονται απευθείας στις κοινότητές μας», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα. «Θα καθορίσουμε ποια από αυτά είναι ζωτικής σημασίας και απαιτούν άμεσα λύσεις», συμπλήρωσε.
«Αναμφίβολα, θα υποστηρίξουμε προγράμματα προτεραιότητας, όπως αυτά που αφορούν τα παιδιά της Ουκρανίας και τους βετεράνους μας, αλλά και εκείνα που αφορούν την προστασία των υποδομών μας», διαβεβαίωσε ο Ζελένσκι.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Ουκρανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό, με τις ΗΠΑ να προσφέρουν οικονομική ενίσχυση ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Διαβάστε επίσης:
Νότια Κορέα: Αεροπλάνο τυλίχτηκε στις φλόγες στο αεροδρόμιο του Μπουσάν – Ένας τραυματίας (photos)