Ο Όμιλος Motor Oil ενισχύει τη θέση του στην κυκλική οικονομία με την εξαγορά της Ηλέκτωρ
Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 94,44% των μετοχών της Ηλέκτωρ, ο Όμιλος Motor Oil ενισχύει περαιτέρω τη θέση του στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας. Η Ηλέκτωρ, η οποία αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της κυκλικής οικονομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εξειδικεύεται στη διαχείριση απορριμμάτων, την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας από απορρίμματα.
Η Ηλέκτωρ προστίθεται στις υφιστάμενες δραστηριότητες του ομίλου στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, που περιλαμβάνουν την THALIS (εταιρεία επεξεργασίας απορριμμάτων και βιολογικών αποβλήτων), την VERD (με τη θυγατρική Πράσινο Λάδι, που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο συλλογής τηγανελαίων για την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων), και την L.P.C. (εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και αναγέννηση λιπαντικών).
Ο Όμιλος Motor Oil, συνδυάζοντας τις επιδόσεις της Ηλέκτωρ με τις άλλες δραστηριότητες κυκλικής οικονομίας (THALIS, Prasino Ladi, LPC), εκτιμά έσοδα ύψους 320 εκατ. ευρώ και κερδοφορία (EBITDA) περίπου 40 εκατ. ευρώ από δραστηριότητες με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα του Ομίλου.
Διαβάστε επίσης:
ΔΥΠΑ: Στον Βόλο στις 7 Φεβρουαρίου η 38η «Ημέρα Καριέρας»
Η φορολογία και οι καθυστερήσεις στην πληρωμή ενοικίων επηρεάζουν την προσφορά κατοικιών στην Ελλάδα