ΤΡΙΤΗ 15.07.2025 05:11
MENU CLOSE

Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε Τζέι Ντι Βανς: «Να κοιτάς τη δουλειά σου»

15.02.2025 15:46

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, μετά τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας της βόρειας Ευρώπης, από τον Τζέι Ντι Βανς.

«Αυτό που έκανε ο Τζέι Ντι Βανς δεν ήταν δική του δουλειά. Αυτό πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα. Δεν είναι δική σου δουλειά. Να κοιτάς τη δουλειά σου, υπάρχουν αρκετά να κάνεις στις ΗΠΑ», τόνισε συγκεκριμένα ο Χάμπεκ σε συνέντευξή του και κατηγόρησε τον αμερικανό αντιπρόεδρο ότι «ταυτίστηκε ρητορικά και πολιτικά με τους απολυταρχικούς». 

Σε δηλώσεις του προς το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ο υποψήφιος των Πρασίνων ανέφερε ότι με την ομιλία του ο κ. Βανς «τελείωσε τις δυτικές αξίες» και επισήμανε ότι η κυβέρνηση Τραμπ αντιπροσωπεύει διαφορετικές αξίες και έχει διαφορετική πολιτική αντίληψη από αυτήν που οι ΗΠΑ προηγουμένως μοιράζονταν με την Ευρώπη. 

«Τώρα πρέπει η Ευρώπη να αντιδράσει με αυτοπεποίθηση», συνέχισε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ: «Δεν πρέπει τώρα να τρέμουμε. Ακριβώς το αντίθετο. Έχουμε κάθε λόγο να πούμε: Αυτός δεν είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, δεν είναι το Σύνταγμά μας, μην ανακατεύεσαι».

Διαβάστε επίσης:

Τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: Απελευθερώστε σήμερα όλους τους ομήρους

Σερβία: Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους, απέκλεισαν το Κραγκούγεβατς – Αντιδιαδήλωση υπέρ Βούτσιτς στην Βοϊβοντίνα

Ιταλία: Θαρραλέοι σκίερ «παίζουν με τη φωτιά» – Κάνουν σλάλομ δίπλα στο ηφαίστειο της Αίτνας (Video)

ΤΡΙΤΗ 15.07.2025 01:50
Exit mobile version