Νέο έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας τη Δευτέρα στο Ισραήλ: «Είμαστε σε πλήρη συνεργασία για τη Γάζα με τις ΗΠΑ»
Νέο έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο Ισραήλ, με σκοπό να εκτιμηθεί η κατάσταση στη Γάζα και να συζητηθεί το σχέδιο για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς.
Στην συνέντευξη Τύπου, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εστίασε αρχικά στις δύσκολες καταστάσεις που θα προκύψουν αν δεν επιστρέψει η Χαμάς όλους τους ομήρους που κρατά από τον Οκτώβριου του 2023, όπως επίσης και στο Ιράν που φαίνεται να είναι ο επόμενος στόχος του Τελ Αβίβ με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε: «Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται σε πλήρη συνεργασία για τη Γάζα»
«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους όσοι μας ακούνε τώρα, ότι ο πρόεδρος Τραμπ και εγώ εργαζόμαστε έχοντας πλήρη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ μας», είπε, ενώ χαρακτήρισε τον Τραμπ ως «καλύτερο φίλο που είχε ποτέ στο Ισραήλ».
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Σύλληψη 44χρονης μητέρας για 80 σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων