Διαψεύδει ο Ζελένσκι ότι συζήτησε με τον Τραμπ την παραχώρηση των υποδομών της Ουκρανίας στις ΗΠΑ
«Όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί ανήκουν στον λαό της Ουκρανίας» ήταν η απάντηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νορβηγία, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με το ενδεχόμενο ιδιοκτησίας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια από τις ΗΠΑ.
Αλλά όταν ο Τραμπ ρώτησε τι πιστεύει για τον σταθμό, ο Ζελένσκι είπε ότι απάντησε: «Αν δεν ανήκει στην Ουκρανία, δεν θα λειτουργήσει για κανέναν».
Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα ψύξης του εργοστασίου μετά την καταστροφή του φράγματος της Καχόβκα, γεγονός που, όπως είπε, έχει δημιουργήσει «πολύ σοβαρές τεχνικές προκλήσεις».
Απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο αλλαγής ιδιοκτησίας του σταθμού, υπογράμμισε ότι η συζήτησή του με τον Τραμπ αφορούσε «την εξεύρεση λύσης για την ανάκτηση του σταθμού από τους Ρώσους» και ότι εξετάστηκαν τρόποι εμπλοκής των ΗΠΑ στην αναβάθμιση ή περαιτέρω ανάπτυξη του εργοστασίου.
Ωστόσο, «το ζήτημα της ιδιοκτησίας, δεν το συζητήσαμε», ξεκαθάρισε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι δεν έγινε καμία αναφορά ούτε στις άλλες ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας, σε αντίθεση με την επίσημη ενημέρωση του Λευκού Οίκου μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.
Διαβάστε επίσης: