ΣΑΒΒΑΤΟ 23.08.2025 02:41
MENU CLOSE

Να πάει πειθαρχικό ο πρύτανης με τα… «escorts», ζητά η Κυριακή Μάλαμα

26.03.2025 09:54

Δεν λένε να σταματήσουν οι αντιδράσεις για την άθλια επίθεση που εξαπέλυσε ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Χατζηγεωργίου εναντίον φοιτητριών, με χαρακτηρισμούς όπως «Εscorts»!!!

— to theio tragi 🇵🇸 (@theio_tragi) March 24, 2025

Το θέμα φτάνει και στη Βουλή για τον εν λόγω πρύτανη, καθώς η βουλευτής του Κινήματος Δημοκρατίας Κυριακή Μάλαμα κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, επισημαίνοντας την «χυδαιότατη συμπεριφορά του Πρύτανη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου».

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «σύμφωνα με οπτικά ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου καταφέρθηκε με αποκρουστικούς σεξιστικούς χαρακτηρισμούς σε φοιτητές του Πανεπιστημίου, με τρόπο που σαφώς δεν συνάδει ούτε στο λειτούργημα του, ούτε στο Πανεπιστήμιο, ούτε σε οποιαδήποτε έκφανση της δημόσιας ζωής. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί καταγγέλθηκαν από τον σύλλογο φοιτητών και μεταπτυχιακών σπουδαστών της Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει άμεσα να κινηθούν οι από τον νόμο προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες για τον Πρύτανη και να διερευνηθεί σε βάθος και υπηρεσιακά η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του. Η δημόσια καταδίκη των λεγόμενων του, επίσης, αποτελεί ηθική υποχρέωση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, παράλληλα με την εκκίνηση των πειθαρχικών διαδικασιών».

Η κυρία Μάλαμα ρωτάει εάν «έχει παραπεμφθεί ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για τις απαράδεκτες σεξιστικές δηλώσεις του».

Πάντως, για πρύτανης φάνηκε να ξέρει πολλά από… escorts ο κ. Χατζηγεωργίου

Διαβάστε επίσης

Νέα αύξηση κατώτατου μισθού – Στο αυριανό υπουργικό οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Βραχυκύκλωμα στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Κασσελάκη από το Παρίσι – Έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Βενετία

Αντώνης Σαμαράς: Μήνυμα με αιχμές κατά της κυβέρνησης για την 25η Μαρτίου – Η απελευθέρωση δεν έγινε μέσα από «ήρεμα νερά»

ΣΑΒΒΑΤΟ 23.08.2025 01:09
Exit mobile version