ΚΥΡΙΑΚΗ 26.10.2025 05:03
MENU CLOSE

Χίλαρι Κλίντον για Signal-gate: Δεν είναι η υποκρισία που με ενοχλεί, είναι η ηλιθιότητα

28.03.2025 16:20

Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ που συζήτησαν ένα επικείμενο χτύπημα σε στόχο των Χούθι σε μια συνομιλία στο Signal στην οποία προστέθηκε κατά λάθος ένας δημοσιογράφος «έθεσαν τα στρατεύματά μας σε κίνδυνο».

Η χρήση ενός ιδιωτικού διακομιστή email για την επίσημη αλληλογραφία της έγινε στόχος έντονης κριτικής από τους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους της – συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπκατά τις προεδρικές εκλογές του 2016, όταν ήταν υποψήφια των Δημοκρατικών.

«Δεν είναι η υποκρισία που με ενοχλεί, είναι η βλακεία», έγραψε η Κλίντον για τους Times.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι –σοκαρισμένοι!– που ο Πρόεδρος Τραμπ και η ομάδα του δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την προστασία των διαβαθμισμένων πληροφοριών ή τους ομοσπονδιακούς νόμους διατήρησης αρχείων. Αλλά το ξέραμε ήδη.

Το χειρότερο είναι ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ θέτουν τα στρατεύματά μας σε κίνδυνο μοιράζοντας στρατιωτικά σχέδια σε μια εμπορική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και προσκαλούν άθελά τους έναν δημοσιογράφο στη συνομιλία. Αυτό είναι επικίνδυνο. Και ηλίθιο».

Οι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ που συμμετείχαν στη συνομιλία του Signal, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ και του Σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικ Γουόλτς, αρνήθηκαν ότι κοινοποιήθηκαν απόρρητες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της παραβιασμένης συζήτησής τους.

Ο Χέγκσεθ είχε δώσει ορισμένες λεπτομέρειες για ένα χτύπημα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις ΗΠΑ εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων χρονικών περιόδων, αν και όχι των τοποθεσιών.

Στην ομάδα συνομιλίας περιλαμβανόταν ο αρχισυντάκτης του The Atlantic, Τζέφρι Γκόλντμπεργκ, τον αριθμό του οποίου είχε προσθέσει ο Γουόλτς κατά λάθος.

Μέρες μετά τις επιθέσεις, ο Γκόλντμπεργκ δημοσιοποίησε την εσφαλμένη ένταξή του στην ομάδα και τις πιθανές επιπτώσεις της. Αφού η κυβέρνηση Τραμπ διέψευσε τη διαρροή απόρρητων σχεδίων, δημοσίευσε περισσότερα από τα μηνύματα που είχε λάβει, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις λεπτομέρειες που κοινοποίησε ο Χέγκσεθ.

Ο Γκόλντμπεργκ είχε αρχικά χαρακτηρίσει τα μηνύματα ως «πολεμικά σχέδια», τα οποία οι αξιωματούχοι διέψευσαν. Το δεύτερο κομμάτι του τα αναφερόταν ως «σχέδια επίθεσης».

«Κανείς δεν στέλνει μηνύματα για πολεμικά σχέδια…Δεν υπάρχουν μονάδες, τοποθεσίες, διαδρομές, διαδρομές πτήσης, πηγές, μέθοδοι, απόρρητες πληροφορίες», είπε ο Χέγκσεθ στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

«Ξέρεις ποιος βλέπει πολεμικά σχέδια; Τα βλέπω. Κάθε μέρα. Τα κοίταξα σήμερα το πρωί. Κοίταξα σχέδια επίθεσης σήμερα το πρωί…Η δουλειά μου… είναι να παρέχω ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο. Γενικές ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, να ενημερώνονται όλοι. Αυτό έκανα. Αυτή είναι η δουλειά μου», υποστήριξε.

Διαβάστε επίσης:

Βιβλική η καταστροφή από τον σεισμό στη Μιανμάρ – Συγκλονίζουν οι Έλληνες της Ταϊλάνδης – «Γερανοί έπεσαν από ουρανοξύστες και καταπλάκωσαν κόσμο»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία απειλεί με αποχώρηση από την προσωρινή αναστολή επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές

Αίγυπτος: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της βύθισης του τουριστικού υποβρυχίου με τους έξι νεκρούς

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.10.2025 02:46
Exit mobile version