Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια ιταλική μακαρονοσαλάτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, με απλό πέστο βασιλικού, καβουρδισμένο κουκουνάρι, λιαστές ντομάτες, μαύρες ελιές και κομμάτια φρέσκιας μοτσαρέλας.
Μπορείτε να την σερβίρετε σε πιατέλα παρουσίασης για το κυρίως γεύμα ή μέσα σε γυάλινα βαζάκια και να την μεταφέρετε στο γραφείο ή στη βόλτα για ένα γρήγορο και απολαυστικό σνακ.
350 γραμμάρια φαρφάλες ή άλλο μικρό ζυμαρικό της επιλογής σας
120 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες
60 γραμμάρια ελιές μαύρες, εκπυρηνωμένες
75 γραμμάρια φύλλα ρόκας
125 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα, σε κύβους (προαιρετικά)
Για την σάλτσα πέστο
50 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
50 γραμμάρια κουκουνάρι + λίγους σπόρους επιπλέον για την διακόσμηση
70 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Συμβουλή
-Μπορείτε να προσθέσετε υλικά που επιθυμείτε όπως τοματίνια ή να αφαιρέσετε συστατικά που δεν είναι του γούστου σας.
-Επίσης για εξοικονόμηση χρόνου χρησιμοποιήστε έτοιμη σάλτσα πέστο του εμπορίου, ενώ αν νηστεύετε προτιμήστε τη βίγκαν εκδοχή της και αφαιρέστε τους κύβους μοτσαρέλας.
Διαβάστε επίσης:
Σαρακοστιανό κέικ πορτοκαλιού, με σοκολατένια τρούφα
Φαλακρό σιμίτι, βραστό, με πετιμέζι (τούρκικη συνταγή)
Vegan brownie με κολοκυθάκι, εύκολο και υγιεινό
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.