ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 06:01
MENU CLOSE

Καιρός: Βροχές σήμερα, ψυχρή εισβολή από την Κυριακή με χιόνια ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα

05.04.2025 06:44

Άστατός θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 5 Απριλίου, καθώς θα επικρατήσουν βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τσατραφύλλιας: Βουτιά της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς, χιόνια και στη Θεσσαλονίκη

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για ψυχρή εισβολή από την Φινλανδία, με πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, ενώ αναμένονται και χιονοπτώσεις ακόμα και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα ανέβει από το Σάββατο του Λαζάρου.

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια

“Κλείδωσε η ψυχρή εισβολή από την Φινλανδία…
Καλό μεσημέρι!
Σταδιακή πτώση αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Κυριακή το βράδυ στη χώρα, με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση ακόμα και 10 βαθμούς μέσα στην εβδομάδα από βορρά προς νότο.
Επιπλέον από την Κυριακή το βράδυ μέχρι την Τρίτη προβλέπονται χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας και της Θράκης (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα). Θα χιονιστούν λοιπόν όχι μόνο κλασσικές πόλεις (Φλώρινα, Κοζάνη ,Πτολεμαΐδα …κ.α ) αλλά τα χιόνια θα πολιορκήσουν και τη Θεσσαλονίκη!
Από το Σάββατο του Λαζάρου φαίνεται να αλλάζει η ατμφοσφαιρική κυκλοφορία ,να ανεβαίνει η θερμοκρασία και να μπαίνουμε ξανά στην Άνοιξη!Θα διατηρηθεί μέχρι το Πάσχα;
θα επανέλθω!»

Κολυδάς: Ψυχρό βαλκανικό μέτωπο από την Κυριακή, ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο του Λαζάρου

Μετά την έντονη αστάθεια που προκαλεί βροχοπτώσεις και θα επικρατήσει και αύριο Σάββατο, έρχεται από το μεσημέρι της Κυριακής ψυχρό βαλκανικό μέτωπο που θα προκαλέσει μέχρι και χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά.

Ειδικότερα, από το μεσημέρι της Κυριακής θα αυξηθούν οι βροχές, οι καταιγίδες και θα υπάρξει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και την Πέμπτη 10 Απριλίου. Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα επικρατήσουν την Τρίτη 8 Απριλίου.

Ο Θοδωρής Κολυδάς προέβλεψε πως από την Παρασκευή 11 Απριλίου ο καιρός θα αλλάξει πρόσωπο λόγω θερμής εισβολής από τη βόρεια Αφρική και από το Σάββατο του Λαζάρου ο υδράργυρος θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός σήμερα

Από τις πρώτες πρωινές ώρες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από 8 έως 19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στη Στερεά Ελλάδα και το Ιόνιο από 8 έως 18 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από 5 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βορειοδυτικές και βαθμιαία από νοτιοανατολικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Ο καιρός την Κυριακή (06/04)

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το βράδυ και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια, από το απόγευμα στα ορεινά και τη νύχτα προς Δευτέρα και σε ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν τοπικά έως τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Ο καιρός την Δευτέρα (07/04)

Στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και της βόρειας χώρας θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα επικρατούν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Ενδεικτικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Τρίτη (08/04)

Στην ανατολική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στη νότια Ελλάδα και σε όλη τη χώρα θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Τετάρτη (09/04)

Στα δυτικά και τα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στην Πελοπόννησο, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Διαβάστε επίσης:

«Άρωμα» τρομοκρατίας στην ληστεία τράπεζας στην Αιτωλοακαρνανία: Με ενδοεπικοινωνία οι δράστες – Βίντεο ντοκουμέντο

Κορωπί: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος που επιτέθηκε με κατσαβίδι – «Όποιος με ξαναπειράξει θα τον σκοτώσω»

Δέδες για Τέμπη: Δεν έκανα έρευνα για την πυρόσφαιρα – Άστοχο το συμπέρασμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 00:33
Exit mobile version