search
ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 02:48
MENU CLOSE

Πάσχα 2025: Αύξηση πάνω από 20% σε αρνί και κατσίκι, 25% στα σοκολατένια αυγά – Λάθος η κατάργηση του «καλαθιού του νονού»

05.04.2025 07:00
arni-new

Επιμένει η ακρίβεια παρά τις διαβεβαιώσεις και τους ισχυρισμούς του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου για τις τιμές στα αρνιά και στα κατσίκια ενόψει Πάσχα, καθώς δήλωσε πρόσφατα ότι θα είμαστε πολύ κοντά στα περσινά επίπεδα.

Κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο topontiki.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος. Ο κ. Ραυτόπουλος τόνισε ότι οι αυξήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη, πριν ακόμη επιβάλλει τους δασμούς του ο Τραμπ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το αρνί φεύγει από τον κτηνοτρόφο στα 9 ευρώ και το κατσίκι στα 10. «Δεν θα πέσει κάτω από 16 ευρώ το αρνί στα κρεοπωλεία, βλέπω αύξηση πάνω από 20%. Θυμηθείτε τι σας λέω», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Όσον αφορά τα σοκολατένια αυγά ανέφερε πως θα έχουν αύξηση που θα ξεπερνά το 25% σε σχέση με το 2024. Πέρυσι η τιμή ήταν στα 9,45 ευρώ, φέτος αγγίζει τα 12 ευρώ. «Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκες έχει βγει σοκολατένιο αυγό με απομίμηση σοκολάτας για να είναι πιο φθηνό και να προσελκύσει τον καταναλωτή, ο έμπορος δεν χάνει ποτέ», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, σχολιάζοντας την κατάργηση του μέτρου του «καλαθιού του νονού», τόνισε πως είναι λάθος, μιας και δεν ισχύει ότι δεν υπάρχει αύξηση στα παιχνίδια. «Τα ίδια έλεγαν και για τα σαρακοστιανά, αλλά είδαμε ότι είχαν αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι», είπε ο κ. Ραυτόπουλος.

Τέλος, μιλώντας για την έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) για τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, σχολίασε πως τα «στοιχεία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι αυξήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες, ενώ η μειώσεις σε διάφορα προϊόντα δεν ισχύουν. Μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας εάν πάτε σε ένα οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ», σημείωσε.

«Έτσι, η αύξηση μόλις 1,59% στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο του 2025 σε σχέση με τον Μάρτιο του 2024 δεν είναι αληθής. Οι αυξήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Sell off με «βουτιά» 4,83% στο Χρηματιστήριο Αθηνών – «Μαύρο» διήμερο, εξανεμίστηκαν πάνω από 7 δισ. ευρώ

Μπλοκαρισμένοι οι δρόμοι στην Αθήνα: Χαμηλές ταχύτητες σε Κηφισό, Αττική Οδό, Κηφισίας και Μεσογείων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και συσκευές ατμίσματος THC στην Αττική – Έξι συλλήψεις (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 02:43