search
ΣΑΒΒΑΤΟ 09.08.2025 22:31
MENU CLOSE

Η Τουρκία γκρινιάζει και προκαλεί για το υποθαλάσσιο καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ: «Δεν θα επιτραπεί»

06.04.2025 20:48
Kalodio_new

Η Τουρκία αντέδρασε έντονα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα, αλλά και την Κύπρο, για τη συμφωνία του νησιού με την Ελλάδα και το Ισραήλ, για το υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο.

Αξιωματούχοι της Αγκυρας, μιλώντας στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Türkiye» είπαν πως από την κυβέρνηση «τέτοια τετελεσμένα γεγονότα σίγουρα δε θα επιτραπούν».

«Αυτές οι δραστηριότητες παραβιάζουν σαφώς το διεθνές δίκαιο και τους βασικούς κανόνες σχετικά με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες. Τα μονομερή βήματα της Ελλάδας ήταν προκλητικά σε συνθήκες όπου τα όρια της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν ακόμη καθοριστεί με κοινή συναίνεση.

Η Άγκυρα έχει δηλώσει στο παρελθόν σε διεθνείς πλατφόρμες ότι τέτοιες δραστηριότητες είναι αντίθετες με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές της καλής γειτονίας», αναφέρουν επίσης.

Διαβάστε επίσης:

Το Ισραήλ παρουσίασε έγγραφο που φέρεται να δείχνει χρηματοδότηση της Χαμάς από το Ιράν για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Τουρκία: Ο Οζέλ μίλησε για «χούντα Ερντογάν» – Η πρώτη αντίδραση του προέδρου της χώρας

ΗΠΑ – Υπουργός Εμπορίου: «Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 09.08.2025 22:30