search
ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 08:25
MENU CLOSE

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με αριθμό ρεκόρ 479 drones

09.06.2025 16:23
drone_oukrania_rosia_polemos_1200-700_0103_new

Η Ρωσία επιτέθηκε τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα με αριθμό ρεκόρ 479 drones στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 460 drones και 19 από τους 20 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία, πρόσθεσε η Πολεμική Αεροπορία στην ανακοίνωσή της.

Την 1η Ιουνίου η Ουκρανία είχε γίνει στόχος 472 drones, αριθμό ρεκόρ ως τότε.

Παράλληλα ο ουκρανικός στρατός επεσήμανε ότι στη διάρκεια της νύκτας έπληξε δύο αεροσκάφη στη στρατιωτική αεροπορική βάση Σαβασλέφκα της Ρωσίας.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, δύο εχθρικά αεροσκάφη (πιθανόν ένα MiG-31 και ένα Su-30/34) επλήγησαν», διευκρίνισε με ανάρτησή του στο Telegram.

Οι νέες αυτές επιθέσεις σημειώνονται την ώρα που Κίεβο και Μόσχα αναμένεται να ανταλλάξουν αιχμαλώτους και σορούς στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης.

Αρχικά η ανταλλαγή αυτή σχεδιαζόταν να γίνει το Σαββατοκύριακο, όμως τελικά θα πραγματοποιηθεί “αυτή την εβδομάδα”, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών Πληροφοριών Κίριλο Μπουντάνοφ.

Διαβάστε επίσης:

Madleen: Στη φυλακή οι 12 συλληφθέντες ακτιβιστές – Αναφορές ότι τους εξαναγκάζουν να παρακολουθούν επιθέσεις της Χαμάς

Κρεμλίνο κατά ΝΑΤΟ: «Τα σχέδια για ενίσχυση της άμυνας βαραίνουν τους Ευρωπαίους φορολογούμενους»

Λος Άντζελες: Χάος στους δρόμους – Δεκάδες συλλήψεις και πυρπολημένα οχήματα – Δριμύ κατηγορώ του κυβερνήτη κατά Τραμπ (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 08:24