Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στο ακραίο σημείο να απαγορεύσει κάθε “δημόσια συνάθροιση” σε μεγάλο μέρος της Λάρισα γι’ αύριο Κυριακή έφτασε η Ελληνική Αστυνομία, με την πρόφαση ότι θα γίνουν στις 11.30 το πρωί τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης συναγωγής «Ετς Χαγίμ». Στη θεσσαλική πόλη είχαν προγραμματιστεί μεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ της Παλαιστίνης καθώς φτάνουν εκεί Ισραηλινοί αξιωματούχοι, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ανεπιθύμητοι από σημαντικό μέρος της κοινωνίας, λόγω της γενοκτονίας που συντελείται στη Γάζα από τις δυνάμεις του καθεστώτος Νετανιάχου.
Η πρωτοφανής και αντιδημοκρατική για μία ελεύθερη, δυτική Δημοκρατία, αστυνομική απόφαση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Και πολλοί φοβούνται ότι αυτή η σπουδή των αστυνομικών αρχών μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στην πόλη. Καθώς και να αποτελέσει κακό προηγούμενο για ανάλογες μεγάλες διαδηλώσεις που οργανώνονται όλο και πιο συχνά πλέον, αφού η κυβέρνηση του Ισραήλ απορρίπτει όλες τις διεθνείς εκκλήσεις, τόσο για διπλωματική λύση στο πρόβλημα, όσο και για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Στην ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη διότι «εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή».
Την ίδια μέρα σε όλες τις πόλεις του κόσμου διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διεθνιστικής Πορείας για τη Γάζα. Στη Λάρισα ωστόσο η αστυνομία απαγορεύει τις διαδηλώσεις γιατί στην πόλη θα βρεθούν αξιωματούχοι της πρεσβείας του Ισραήλ που έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητοι από το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Η πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων, Οργανώσεων και Αλληλέγγυων Λάρισας καταδικάζει την απαγόρευση και σημειώνει πως «σεβόμαστε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της εβραϊκής κοινότητας, αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε την παρουσία αξιωματούχων του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ» και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στην Πλατεία Εβραίων μαρτύρων.
Η ανακοίνωση των συλλογικοτήτων:
«ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Την Κυριακή 15 Ιούνη, την ημέρα που σε όλες τις πόλεις του κόσμου διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διεθνιστικής Πορείας για τη Γάζα, πληροφορούμαστε πως στη Λάρισα θα βρεθούν αξιωματούχοι της πρεσβείας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, για τα εγκαίνια της Εβραϊκής συναγωγής.
Σεβόμαστε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της εβραϊκής κοινότητας, αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε την παρουσία αξιωματούχων του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ, που διαπράττει γενοκτονία στην Παλαιστίνη και που με την επίθεση του σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, βάζει μπουρλότο σε όλη τη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου, με απρόβλεπτες και πολύ επικίνδυνες συνέπειες για την περιοχή και για όλη την ανθρωπότητα.
Την ώρα που στη Γάζα δολοφονούνται άμαχοι και παιδιά, ισοπεδώνονται γειτονιές, καταστρέφονται νοσοκομεία, επιβάλλεται λιμοκτονία, ως «τελική λύση», στο αρχικό αποικιοκρατικό σχέδιο του σιωνισμού στην Παλαιστίνη, η παρουσία κρατικών αξιωματούχων του Ισραήλ στην πόλη μας αποτελεί πολιτική πρόκληση.
Τιμούμε βαθιά τα θύματα του Ολοκαυτώματος, δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα του ναζισμού, δεν θέλουμε να τα ξαναζήσει η ανθρωπότητα και γι’ αυτό δεν μπορούμε να ανεχτούμε το κράτος τρομοκράτη και τους εκπροσώπους του ναζί – δολοφόνους στη πόλη μας. Αν δεν θέλουμε να ζήσουμε νέα ολοκαυτώματα πρέπει να αντισταθούμε σήμερα καταδικάζοντας το κράτος του Ισραήλ, τις ΗΠΑ , την ΕΕ και το ελληνικό κράτος που το στηρίζουν. Η Λάρισα δεν σιωπά. Θα βρεθεί στον δρόμο, στο πλευρό της Παλαιστίνης, ενάντια στην προετοιμασία πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή. Καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 11.30 στη Πλατεία Εβραίων μαρτύρων. Ο τόπος της συγκέντρωσης έχει και τον συμβολισμό της υπεράσπισης της μνήμης του Ολοκαυτώματος γιατί:
ΤΟ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ»
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση από ώρες 08:00 έως 20:00 της Κυριακής 15/6/2025 στην πόλη της Λάρισας, στην περιοχή που περικλείεται από τα τμήματα των οδών ως αυτά ορίζονται ακολούθως:
καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, εν όψει πραγματοποίησης σε αυτήν εκδηλώσεων εγκαινίων της Ιεράς Συναγωγής «Ετς Χαγίμ», λαμβάνοντας υπόψη α) την τρέχουσα επικαιρότητα στη Μέση Ανατολή και β) την ανακοίνωση πραγματοποίησης υπαίθριας συγκέντρωσης την Κυριακή 15/06/2025 ώρα 11:30΄ πλησίον των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα στην ενταύθα Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων με πρωτοβουλία οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αλληλέγγυων Λάρισας με διακριτικό τίτλο της διαδικτυακής πρόσκλησης: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΕΣΤΙΝΗ».
Διαβάστε επίσης:
Μεγάλη φωτιά στις Σέρρες – Πυρκαγιές και σε Θεσσαλονίκη και Βοιωτία
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.