Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Αύριο Σάββατο η Αθήνα για πρώτη φορά θα έχει στη διάθεσή της συγκοινωνίες σε 24ωρη λειτουργία. Ο ΟΑΣΑ υλοποιεί δοκιμαστική δράση 24ωρης λειτουργίας του Μετρό (γραμμές 2 και 3), του Τραμ (γραμμές Τ6 και Τ7) καθώς και επιλεγμένων λεωφορειακών γραμμών καθώς και μίας γραμμής τρόλεϊ καλύπτοντας νευραλγικά σημεία του λεκανοπεδίου Αττικής.
Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει τη συνολική εμπειρία της μετακίνησης στην πόλη, προσφέροντας μια ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή για το κοινό, όλες τις ώρες της ημέρας. Αποτελεί, επιπλέον, ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των υπηρεσιών αστικής συγκοινωνίας και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Αθήνας.
Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα αξιολογηθεί σε επόμενο στάδιο, με βάση λειτουργικά και ποιοτικά δεδομένα που προέκυψαν.
«Ο ΗΣΑΠ δεν θα λειτουργήσει αύριο, είναι το Μετρό, το τραμ και 19 γραμμές λεωφορείων. Γραμμές λεωφορείων σε διάφορα σημεία της πόλης, υπάρχει τη γραμμή 040 που κάνει τη διαδρομή Πειραιάς-
Σύνταγμα, υπάρχουν γραμμές οι οποίες αφορούν την παραλιακή και την Βουλιαγμένης, υπάρχουν γραμμές του αεροδρομίου» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
«Αυτό το κάνουμε γιατί υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα θανατηφόρα τροχαία στη χώρα μας, τεράστιο πρόβλημα.
Είμαστε τρίτοι από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββατοκύριακου έχουμε μια εκτόξευση στα θανατηφόρα τροχαία άρα ένα
από τα μέτρα τα οποία θέλαμε να λάβουμε είναι να δώσουμε εναλλακτική στους νέους ανθρώπους στους οποίους δυστυχώς η κύρια αιτία θανάτων στους νέους κάτω των 29 ετών είναι τα τροχαία.
Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες χειροτερεύουν πολύ τα νούμερα» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1
Η πιλοτική 24ωρη λειτουργία λεωφορείων την 5η Ιουλίου, αφορά 9 λεωφορειακές γραμμές, επιπλέον των υφιστάμενων γραμμών 24ωρης και νυχτερινής λειτουργίας.
Οι επιπλέον γραμμές 24ωρης πιλοτικής λειτουργίας
164 Στ. Αγ. Δημήτριος – Κάτω Ηλιούπολη – Αργυρούπολη – Τερψιθέα
221 Πανεπιστημιούπολη – Ακαδημία
608 Γαλάτσι – Ακαδημία – Νεκρ. Ζωγράφου
703 Πειραιάς – Αγ. Ανάργυροι – Αγ. Ελευθέριος(μέσω Θηβών)
842 Πέραμα – Στ. Κορυδαλλός
049 Πειραιάς – Ομόνοια
Α15 Στ. Λαρίσης – Δάσος
Β11 Πλ. Βάθη – Ίλιον – Πετρούπολη
Β12 Στ. Αττική – Άνω Λιόσια.
Οι μόνιμες γραμμές 24ωρης λειτουργίας
040 Πειραιάς – Σύνταγμα
11 Άνω Πατήσια – Νέο Παγκράτι – Νέα Ελβετία (τρόλεϊ)
Χ93 Στ. Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού – Αερολιμένας Αθηνών
Χ95 Σύνταγμα – Αερολιμένας Αθηνών
Χ96 Πειραιάς – Αερολιμένας Αθηνών
Χ97 Αερολιμένας Αθηνών – Στ. Ελληνικό.
Οι μόνιμες γραμμές νυχτερινής λειτουργίας
400 Πειραιάς – Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας
500 Πειραιάς – Κηφισιά
790 Γλυφάδα – Περιστέρι – Ανθούπολη
Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά.
Διαβάστε επίσης
Χανιά: Συνελήφθη 35χρονος εργαζόμενος σε ξενοδοχείο για απόπειρα ασέλγειας σε 17χρονο
Θεσσαλονίκη: Έκρυβε ναρκωτικά στον κινητήρα του αυτοκινήτου του
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.