ΔΕΥΤΕΡΑ 24.11.2025 11:05
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης στο ΣΑ του ΟΗΕ: «Η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει τον συριακό λαό και τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη ειρήνης»

17.07.2025 23:43

Παρέμβαση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έκανε σε έκτακτη ανοικτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είμαστε αλληλέγγυοι με την κοινωνία της Συρίας, ανέφερε, και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων. Καλούμε να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση της ηρεμίας και την διευκόλυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση αποκλιμάκωση και τη λογοδοσία για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί».

«Η κυριαρχία της Συρίας και η εδαφική της ακεραιότητα συνάδει με την προστασία όλων των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της Συρίας, ώστε να μπορούν να ζουν με ειρήνη χωρίς φόβο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως, «χρειάζεται να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός και «καταδικάζουμε την παραβίαση και την ανάγκη να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι. Χρειάζονται να τηρηθούν όλα τα διεθνή πρότυπα του διεθνούς δικαίου για να νιώθουν ασφαλείς όλοι οι κάτοικοι της Συρίας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φώτης Κουβέλης πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, αντιπρόεδρος η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη – Τα 15 μέλη του οργάνου

Μάντζος: Νέα ερωτήματα προκύπτουν από τη νέα ρηματική διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ, που αφορά τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Τέμπη – Προανακριτική: Αυτό είναι το «γαλάζιο» πόρισμα για την παραπομπή Καραμανλή στο δικαστικό συμβούλιο

ΔΕΥΤΕΡΑ 24.11.2025 11:05
Exit mobile version