ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 03:34
MENU CLOSE

OPEN: Ντοκιμαντέρ, σε δύο μέρη, για την ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και τα ΜΜΕ

18.07.2025 16:52

Φώς στην πολυκύμαντη σχέση της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και του Τύπου ρίχνει το ντοκιμαντέρ «The Palace and The Press» («Το παλάτι και ο Τύπος») παραγωγής STV (2020)  για το Channel 5, που εξασφάλισε το Open και θα μεταδώσει σε δύο μέρη, αύριο (19/7) και το επόμενο Σάββατο (26/7) στις 11.00.

Αν και ο Οίκος των Ουίνδσορ μπορεί να θεωρεί τα ταμπλόιντ ενοχλητικά, εντούτοις δεν μπορεί να αποφύγει τη λογοδοσία στον Τύπο, είτε πρόκειται για οικονομικά σκάνδαλα και καταχρήσεις, είτε για… απιστίες.

Επίσης, επιχειρείται ο προσδιορισμός των ορίων στα οποία θεωρείται δικαιολογημένη η εισβολή του Τύπου στην προσωπική  ζωή τους.

Στην ουσία το ντοκιμαντέρ θέτει το ερώτημα- με αφορμή τις δύο πτυχές του ζητήματος- για τη διαφορά μεταξύ του τι είναι δημόσιο συμφέρον και τι ενδιαφέρει το κοινό.

Από τη διερεύνηση του σπάταλου τρόπου ζωής της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, μέχρι την αμφισβήτηση της ικανότητας του Καρόλου να γίνει βασιλιάς και την αποκάλυψη της σχέσης του πρίγκιπα Άντριου με έναν καταδικασμένο παιδεραστή, τα βρετανικά ΜΜΕ ήταν εκεί για να ερευνήσουν κάθε σκάνδαλο και βασιλικό παράπτωμα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ – Δημόσια ΜΜΕ: Δραματικές εξελίξεις για PBS και NPR – Εγκρίθηκε η περικοπή της χρηματοδότησής τους

Αυλαία έριξαν οι «Αταίριαστοι» – «Μας σκλαβώσατε φέτος» (Video)

YouTube: Αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού στην τηλεοπτική ψυχαγωγία – Αναδύονται νέες προκλήσεις για την παραδοσιακή τηλεόραση

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 00:55
Exit mobile version