Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Να… μαζέψουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τα όσα είπε, κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σχετικά με το διαβόητο εργαλείο SAFE της ΕΕ για τον επανεξοπλισμό της Ευρώπης, επιχειρούν πηγές του υπουργείου.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός είπε στη Βουλή ότι «αν μας δώσει επιπλέον δημοσιονομικό χώρο το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα έχει για εμάς νόημα ο Κανονισμός, αν δεν γίνει αυτό όχι, δεν έχει σημασία τι θέλω, αλλά δεν μπορώ, δεν έχω την ευχέρεια», πετώντας το μπαλάκι στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, προσέθεσε ότι «είμαστε σε μια διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Οικονομικών. Ποιο είναι το κίνητρο δε του Υπουργείου Οικονομικών; Η διαφορά επιτοκίου ανάμεσα στο επιτόκιο “SAFE” κι ενός άλλου δανεισμού. Γι’ αυτό αναζητά να μας δώσει επιπλέον δημοσιονομικό χώρο».
Στο πλαίσιο αυτό, πηγές του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι τα όσα είπε ο Ν. Δένδιας δεν αποτελούν αιχμή για την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι η συνεργασία των δύο υπουργείων είναι αρμονική. Βέβαια, υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν είχε χαρακτηρίσει το SAFE ως «κερκόπορτα» για την είσοδο της Τουρκίας στην αμυντική αρχιτεκτονική της Ευρώπης και το είχε απορρίψει.
Εν πάση περιπτώσει, οι εντυπώσεις μένουν…
Διαβάστε επίσης
Βουλή: Ο Κακλαμάνης έδωσε το… πρόγραμμα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέα Δημοκρατία: Τι… ψάχνει ο Σκρέκας
Τα «περίεργα» του Παρασκευαΐδη που προβληματίζουν το ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.