search
ΔΕΥΤΕΡΑ 04.08.2025 13:44
MENU CLOSE

«Στον Γαλατά ψιλή βροχή» στο Ηρώδειο – Μουσικό αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη με φόντο τη Θράκη, την Πόλη και όλη τη Μικρασία

28.07.2025 14:15
afisa-new

Συναυλία με τίτλο «Στον Γαλατά ψιλή βροχή» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ακριβώς 30 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση του Χρόνη Αηδονίδη στο Ηρώδειο και λίγες μόλις μέρες πριν από τη συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατό του.

Η Α.Μ.Κ.Ε. «Κέντρο Έρευνας, Τεχνών & Πολιτισμού ΔΟΜΟΣ» παρουσιάζει μια μεγάλη μουσική βραδιά-γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη, ενός αυθεντικού ερμηνευτή της παράδοσης, που με τη φωνή του ένωσε τη Θράκη με την Πόλη και όλη τη Μικρασία.

Συμμετέχουν φιλικά:

  • Ελένη Βιτάλη
  • Γλυκερία
  • Παντελής Θαλασσινός
  • Βιολέτα Ίκαρη
  • Δημήτρης Μπάσης

Η Ορχήστρα

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελείται και παρουσιάζει η 15μελής Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «Χρόνης Αηδονίδης» , που έχει συγκροτηθεί από διακεκριμένους δεξιοτέχνες και στενούς συνεργάτες του. Το ρεπερτόριο αντλείται από την πλούσια μουσική του κληρονομιά — Θράκη, Πόλη, Σμύρνη — όπου το παραδοσιακό τραγούδι συναντά το βυζαντινό ήθος και την ελληνική μνήμη.

Ο Χρόνης Αηδονίδης δεν ήταν απλώς ένας θεματοφύλακας της παράδοσης· υπήρξε γνήσιος μεταφραστής πολιτισμικών αξιών, γεφυρώνοντας την αυθεντικότητα του παρελθόντος με την αναζήτηση του μέλλοντος. Και αυτό ακριβώς είναι το νήμα που συνεχίζουμε να υφαίνουμε…

Το Μετάξι

Σκηνοθετική επιμέλεια: Νίκος Σούλης
Μια εικαστική πρόταση αφιερωμένη στο Μετάξι, ως σύμβολο μεταμόρφωσης και πολιτισμικής σύνδεσης. Το Ηρώδειο μετατρέπεται σε οπτικό και μουσικό καμβά όπου η ελληνική ταυτότητα «υφαίνεται» μέσα από ήχους, εικόνες και παραδοσιακές μορφές.

Μια νύχτα συμβολική – και ιστορική
Η βραδιά της 5ης Οκτωβρίου αποκτά ιστορική σημασία για τρεις λόγους:

  • 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Χρόνη Αηδονίδη στο Ηρώδειο
  • 18 ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τον θάνατό του
  • Μία από τις τελευταίες συναυλίες στο Ηρώδειο πριν αυτό κλείσει για 3 χρόνια εργασιών αποκατάστασης

Τραγουδούν:
Λευκοθέα Φιλιππίδη, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Χρυσόστομος Μητροπάνος

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την παράσταση της χρονιάς στο Θέατρο ΗΒΗ

Κρητική μουσική με ηλεκτρικές κιθάρες από τον Μάνο Πυροβολάκη (Video)

«54ο Φεστιβάλ Ολύμπου»: Το «Άξιον Εστί» στο Αρχαίο Θέατρο Δίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04.08.2025 13:44