ΣΑΒΒΑΤΟ 02.08.2025 02:26
MENU CLOSE

Επιμένει ο Τραμπ για τους δασμούς: Η προθεσμία της 1ης Αυγούστου δεν αλλάζει - Στο 25% το ποσοστό για Ινδία

30.07.2025 16:07

Μήνυμα προς τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ έστειλε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη (30/7), δηλώνοντας ότι η προθεσμία για την επιβολή ανταποδοτικών δασμών δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε εξάλλου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν δασμό 25% σε προϊόντα που εισάγονται από την Ινδία, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου.

«Παρότι η Ινδία είναι φίλη χώρα, έχουμε κάνει σχετικά λίγες εμπορικές συναλλαγές μαζί της όλα αυτά τα χρόνια, καθώς οι δασμοί της είναι υπερβολικά υψηλοί — από τους υψηλότερους στον κόσμο — και εφαρμόζει τα πιο αυστηρά και ενοχλητικά μη νομισματικά εμπόδια στο εμπόριο από οποιαδήποτε άλλη χώρα», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 8,8 Ρίχτερ: Το τσουνάμι «χτύπησε» από Ρωσία και Ιαπωνία μέχρι Χαβάη και Καλιφόρνια – Έληξε ο συναγερμός

Κίνα: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη Σαγκάη λόγω τροπικής καταιγίδας (video)

Βενετία: «Σύγκρουση» για το τέλος εισόδου στην πόλη – Πρόταση για αύξηση έως… 1000%

ΣΑΒΒΑΤΟ 02.08.2025 01:01
Exit mobile version