search
ΠΕΜΠΤΗ 31.07.2025 19:03
MENU CLOSE

Στο Ισραήλ ο Στιβ Γουίτκοφ την Πέμπτη για συνομιλίες, ενώ οι Παλαιστίνιοι λιμοκτονούν στη Γάζα

30.07.2025 22:57
gaza 55- new

Στο Ισραήλ μεταβαίνει την Πέμπτη ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ για να «συζητήσει τα επόμενα βήματα» σε σχέση με τον πόλεμο στη Γάζα, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στο Ισραήλ την Πέμπτη, όπου θα συναντήσει αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσει τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Γάζα», διευκρίνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Γουίτκοφ συνέχισε τις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και του Ισραήλ για επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, και παραδέχτηκε την αποτυχία αυτών των συνομιλιών στις 24 Ιουλίου.

Στο ταξίδι του στη Σκωτία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι «πιθανή» μια εκεχειρία στη Γάζα και ότι «πραγματικός λιμός» εκτυλίσσεται στο παλαιστινιακό έδαφος. Δήλωσε επίσης ότι περιμένει να δημιουργηθούν κέντρα διανομής τροφίμων για τη σίτιση περισσοτέρων ανθρώπων στη Γάζα, όπου έχει αρχίσει να επικρατεί λιμός.

Διαβάστε επίσης:

Tραμπ: Με δασμούς 50% «τιμωρεί» τη Βραζιλία για τον Μπολσονάρου – Κυρώσεις στον δικαστή που προεδρεύει στη δίκη του πρώην προέδρου

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed, αψηφώντας τις πιέσεις Τραμπ

Cum-Cum και Cum-Ex: Ένα φορολογικό σκάνδαλο δίχως τέλος – Πάνω από 140 δισ. παγκοσμίως οι απώλειες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 31.07.2025 19:00