ΤΕΤΑΡΤΗ 01.10.2025 10:40
MENU CLOSE

Γρήγορη φθινοπωρινή κρεμμυδόπιτα, χωρίς φύλλο

01.10.2025 06:28

Μια χορταστική κρεμμυδόπιτα, ξεσκέπαστη, χωρίς φύλλο και βάση, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και χάρη στην απίθανη γεύση της θα γίνει η νέα αγαπημένη σας φθινοπωρινή λιχουδιά.

Υλικά για τη Συνταγή

500 γραμμάρια ξερά κρεμμύδια (περίπου 4 μεγάλα), λεπτοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
150 ml γάλα, πλήρες
100 γραμμάρια ξινή κρέμα ή γιαούρτι
130 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
200 γραμμάρια τυρί γκούντα ή ένταμ, τριμμένο
150 γραμμάρια καπνιστό ζαμπόν σε κύβους ή μπέικον (προαιρετικά)
Αλατοπίπερο κατά βούληση
1 τσιμπιά πάπρικα

Εκτέλεση

1.Αρχικά ξεφλουδίστε και κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.

2.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο λάδι ή βούτυρο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ζαμπόν ή το μπέικον και μόλις σοταριστούν αφήστε τα στην άκρη.

3.Στο μεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C και στρώστε τον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενη βάση με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Λαδώστε τα πλαϊνά του σκεύους και αλευρώστε ελαφρά.

4.Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά και προσθέστε το γάλα, την ξινή κρέμα ή το γιαούρτι. Κοσκινίστε το αλεύρι στο μίγμα των αυγών και ανακατέψτε, προσθέστε το τριμμένο τυρί και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και μπέικον και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Βάλτε λίγη πάπρικα, αν θέλετε και ανακατέψτε καλά.

5.Αδειάστε το μίγμα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε το κρεμμυδόπιτα για περίπου 35-40 λεπτά. Έχει υπέροχη γεύση ζεστή, χλιαρή ή κρύα, ενώ αν επιθυμείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο, μπορεί να ξαναζεσταθεί γρήγορα για να την καταναλώσετε.

Διαβάστε επίσης:

Ποπ κορν σοκολάτας

Κοτοκεφτέδες με σάλτσα σόγιας

Φθινοπωρινό κέικ κίτρινης κολοκύθας με καρύδια

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.10.2025 10:40
Exit mobile version