Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα απίστευτα απλό και νόστιμο πιάτο, με γεμιστά ζυμαρικά (τορτελίνι, ραβιόλι κτλ.) σε μια γευστική και κρεμώδη σάλτσα βουτύρου με μια νότα φρέσκου δεντρολίβανου.
Το τραγανό μπέικον προσθέτει επιπλέον αλμυρή γεύση και η παρμεζάνα δένει τη σάλτσα και δίνει επιπλέον βάθος σε αυτά τα εξαιρετικά νόστιμα ζυμαρικά.
250 γραμμάρια γεμιστά ζυμαρικά με τυρί (τορτελίνι, ραβιόλι κτλ.)
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
40 γραμμάρια βούτυρο
Δύο κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
50 γραμμάρια μπέικον
1.Αρχικά κόψτε τα κλωνάρια δεντρολίβανου και ψιλοκόψτε το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια. Αφήστε τα στην άκρη.
2.Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράστε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, al dente (περίπου για 12 λεπτά). Στραγγίστε τα, βάλτε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά να πάει παντού.
3.Στο μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίστε το μπέικον (χωρίς λιπαρή ύλη) μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέστε το βούτυρο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και αποσύρετε από τη φωτιά έπειτα από περίπου ένα λεπτό.
4.Ρίξτε τα βρασμένα και στραγγισμένα τορτιλίνι στο σκεύος και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
Διαβάστε επίσης:
Απίθανα τρουφάκια με γεύση churros
Πράσινη πατατοσαλάτα με σπιτική πέστο
Απλό κέικ καρότο, με λάδι και καρύδι
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.