Podcast - Γιώργος Παλούμπης: «Είναι ενδιαφέρον να ψάχνεις τι γίνεται στα παρασκήνια των πολιτικών»
Το θέατρο Τζένη Καρέζη στο άνοιγμα της φετινής θεατρικής περιόδου ανεβάζει ένα καινούργιο ελληνικό έργο, στηρίζοντας την νέα ελληνική δραματουργία. Τίτλος του έργου «Έντα».
Ένα σύγχρονο έργο για μια γυναίκα που προσπαθεί να ανταπεξέλθει και να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές και ηθικές πιέσεις, όχι μόνο της οικογένειάς της, αλλά και του περίγυρού της. Με πατέρα σπουδαίο πολιτικό και σύζυγο έναν επίδοξο αρχηγό κόμματος, πρέπει να υπηρετήσει εκείνες τις επιταγές που της επιβάλει το περιβάλλον της και η κοινωνική της θέση.
Μακριά από τα δικά της όνειρα και θέλω, η πραγματικότητα στην οποία ζει θα την οδηγήσει αναπόφευκτα σε απροσδόκητες συγκρούσεις, για την φύση και τη θέση της ως γυναίκα. Ένα έργο για το δικαίωμα του ανθρώπου στην αυτοδιάθεση, κόντρα στα συστήματα που ορίζουν ρόλους και καθορίζουν προσωπικότητες σύμφωνα με κοινά συμφέροντα και πατριαρχικές παραδόσεις.
Ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος και ο Γιώργος Παλούμπης συνεργάζονται πάλι και επιχειρούν ένα ακόμα αιχμηρό πολιτικό σχόλιο για την ελληνική πραγματικότητα. Παίζουν: Έλενα Τοπαλίδου, Στάθης Σταμουλακάτος, Ράνια Σχίζα, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Θάνος Αλεξίου, Κώστας Φυτίλης, Παναγιώτα Παπαδημητρίου.
Διαβάστε επίσης:
Podcast – Ισίδωρος Ζουργός: «Δεν φοβάμαι το ΑΙ, αλλά δεν θέλω και στενή παρέα μαζί του»
Podcast – Αμαζόνιος: Το διαρκές θαύμα της φύσης
Podcast – Ηρώ Σαΐα: «Στα βήματά μου υπάρχει έντονα το ρεμπέτικο τραγούδι»