ΠΕΜΠΤΗ 27.11.2025 10:16
MENU CLOSE

Μίνι ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά, με μεσογειακά αρώματα

27.11.2025 06:15

Τα μίνι ρολάκια κοτόπουλου είναι ένα νόστιμο, εύκολο και γευστικό κυρίως πιάτο, που παρασκευάζεται γρήγορα και σε λίγα μόλις λεπτά είναι έτοιμο για το τηγάνι ή για ψήσιμο στο φούρνο.

Υλικά για τη Συνταγή

3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος

100 γραμμάρια ζαμπόν καπνιστό ή γαλοπούλα, σε λεπτές φέτες

6 φέτες καπνιστό τυρί, κομμένες σε μπαστουνάκια

10-12 ελιές, χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)

Μερικές κουταλιές πέστο βασιλικού, έτοιμο ή σπιτικό

Λίγα τοματίνια, κομμένα στα 4

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Αρχικά προετοιμάστε τα φιλέτα κοτόπουλου, στρώνοντας την επιφάνεια κοπής με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλο, καλύψτε τα από πάνω με άλλο ένα φύλλο μεμβράνης και με τη βοήθεια ενός κόπανου ή ενός γουδοχεριού, χτυπήστε τα ελαφρά μέχρι να πλατύνουν. Μπορείτε βέβαια να παραλείψετε αυτό το βήμα και να ζητήσετε από τον χασάπη σας να ετοιμάσει τα φιλέτα.

2. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε ελαφρά τα ανοιγμένα κομμάτια και κόψτε τα στη μέση έτσι ώστε να έχετε 6 καλά και λεπτά ανοιγμένα φιλέτα. Βάλτε πάνω τους λίγη σάλτσα πέστο βασιλικού και απλώστε την καλά. Τοποθετήστε μια λεπτή φέτα ζαμπόν και λίγα μπαστουνάκια καπνιστού τυριού. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και από μια πράσινη ελιά.

3. Τυλίξτε το σε ρολάκι προσεκτικά και στερεώστε το με μια οδοντογλυφίδα. Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα.

4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τοποθετήστε τα ρολάκια. Χωρίς να τα ανακινήστε, αφήστε τα να ροδίσουν ελαφρά από κάτω και όταν είναι έτοιμα, γυρίστε τα και από την άλλη. Όταν σοταριστούν και από αυτή την πλευρά, ρίξτε το κρασί και αφήστε να βράσει για λίγο.

5. Προσθέστε μερικά τοματίνια κομμένα, καλύψτε το σκεύος με ένα καπάκι και αφήστε να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά. Έπειτα γυρίστε τα και αφήστε να εξατμιστούν λίγο τα υγρά του φαγητού, χωρίς να βάλετε το καπάκι.

6. Τέλος, σκορπίστε μερικές από τις ελιές που έχουν περισσέψει και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες, πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετέ το με τηγανητές πατάτες ή ένα βουτυράτο πιλάφι.

Διαβάστε επίσης:

Παλιομοδίτικα τυλιχτά μπισκότα με στιγμιαίο καφέ και κακάο

Σφολιάτα ήλιος με γέμιση πάστα ελιάς

Tenerina, το διάσημο κέικ σοκολάτας από τη Φεράρα

ΠΕΜΠΤΗ 27.11.2025 10:14
Exit mobile version