search
ΠΕΜΠΤΗ 08.10.2026 22:11
MENU CLOSE

Βαριά η σκιά του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική 30 χρόνια μετά: Βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά μεταναστών, στις φλόγες οχήματα, λεηλασίες σε καταστήματα αλλοδαπών

08.10.2026 21:27
notia afriki 88- new

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν την Πέμπτη στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των μεταναστών στο Ντέρμπαν και στο Σοβέτο της Νότιας Αφρικής.

Στο Ντέρμπαν, οι διαδηλωτές απαιτούσαν από κέντρο υποδοχής προσφύγων να σταματήσει την επεξεργασία των αιτημάτων χορήγησης ασύλου.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο News24, ταραξίες ανέτρεψαν και πυρπόλησαν περίπου δέκα αυτοκίνητα, ενώ λεηλάτησαν καταστήματα αλλοδαπών.

Στο Σοβέτο, κάτοικοι συγκρούστηκαν με αλλοδαπούς ιδιοκτήτες καταστημάτων, ενώ αναφέρθηκαν πυροβολισμοί και πυρπολήσεις οχημάτων, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Newzroom Afrika.

Τους τελευταίους μήνες διοργανώνονται αντιμεταναστευτικές πορείες και διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις της Νότιας Αφρικής. Σε πολλές περιπτώσεις εξελίσσονται επεισοδιακά, με επιθέσεις κατά αλλοδαπών, βανδαλισμούς και λεηλασίες. Χιλιάδες μετανάστες από άλλες αφρικανικές χώρες έχουν εγκαταλείψει τη Νότια Αφρική.

Τρεις δεκαετίες μετά το τέλος του απαρτχάιντ, η Νότια Αφρική παραμένει μια χώρα με βαθιές ανισότητες, με την ανεργία να πλήττει το ένα τρίτο του πληθυσμού.

Παραμένει ωστόσο η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής, συνεχίζοντας να προσελκύει μετανάστες.

Διαβάστε επίσης:

Η Ουκρανία χτύπησε ξανά το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ρωσίας στη Σιβηρία (Video)

Η Gen Z είναι οργισμένη και δεν επιστρέφει σπίτι της, νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις στις 13 Οκτωβρίου

«Δεν θα χτυπήσουμε το Ιράν πριν τις ενδιαμέσες εκλογές» λέει ο Τραμπ – Προσπάθεια να πέσει η τιμή του μπρεντ





google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 08.10.2026 22:05