search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.10.2026 14:18
MENU CLOSE

Η Προεδρία της Δημοκρατίας διευκρινίζει: Δεν υπάρχει πρωτόκολλο για την αποχώρηση πρέσβη από την Ελλάδα

16.10.2026 13:18
GUILFOYLE_TASOULAS

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Διευκρινίσεις σχετικά με το τυπικό της διαδικασίας αποχώρησης του πρέσβη μιας χώρας από την Ελλάδα έδωσαν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Κίμπερλι Γκιλφόιλ θα αποχωρήσει από τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ χωρίς να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα.

Οι πήγες, λοιπόν, αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει πρωτόκολλο ή υποχρέωση οποιουδήποτε πρέσβη που αποχωρεί από την Ελλάδα να επισκέπτεται την Προεδρία της Δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι «η αποχώρηση πρέσβη δεν είναι αντίστοιχη της κατάθεσης διαπιστευτηρίων κατά την έλευσή του. Κάποιοι πρέσβεις που αποχωρούν, αν θέλουν, ζητούν ακρόαση από την Προεδρία για να αποχαιρετήσουν τον Πρόεδρο, όπως π.χ. έκανε πρόσφατα ο απερχόμενος πρέσβης του Ισραήλ. Οι επισκέψεις αυτές δεν ορίζονται από πρωτόκολλο και καλύπτονται μόνο φωτογραφικά».

«Η αμερικανική πρεσβεία δεν έχει αποστείλει στο Προεδρικό Μέγαρο αίτημα επίσκεψης της απερχόμενης πρέσβεως. Όσα περί του αντιθέτου αναπαράγονται στον ελληνικό ή διεθνή Τύπο είναι αναληθή», καταλήγουν. Πάντως, είναι κρίμα που η Γκιλφόιλ δεν θα συναντηθεί με τον Τασούλα πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, δεδομένης της εξαιρετικά θερμής υποδοχής που της είχε επιφυλάξει ο Πρόεδρος κατά την άφιξή της στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

«Δεξιόστροφοι» του ΠΑΣΟΚ που… λατρεύουν τον Μητσοτάκη: Αυτή η μάστιγα…

Καυγάς Βούλτεψη – Αντωνοπούλου για τα… μάτια του Καμμένου

Επιμένει στις… μαντεψιές ο Δρυμιώτης: Αν κάνει κόμμα ο Σαμαράς, θα ξεφτιλιστεί…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.10.2026 14:18