search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:19
MENU CLOSE

Τουρκικός εκβιασμός για την κατάργηση της βίζα με φόντο τη συμφωνία για το προσφυγικό

01.08.2016 11:21
Προσβλητικός Τσαβούσογλου προς Δένδια: «Dear Niko, σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους» - Media

 

Τελεσίγραφο  προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεωλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε, για ακόμα μια φορά, πως η Τουρκία δεν θα εκπληρώσει της υποχρεώσεις της που απορρέουν από την συμφωνία που υπέγραψε για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα και την ΕΕ, αν μεχρι τον Οκτώβριο δεν χορηγεί το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης εντός ΕΕ στους Τούρκους πολίτες.  

«Εάν δεν ακολουθήσει η κατάργηση της βίζας, θα υποχρεωθούμε να αποσυρθούμε από την συμφωνία που προβλέπει την επανεισδοχή προσφύγων και τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου» τόνισε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Αναμένουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέσα στον Οκτώβρη για την κατάργηση της βίζα. Μπορεί να είναι αρχές του μήνα ή στα μέσα του μήνα, αλλά περιμένουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:12