search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:07
MENU CLOSE

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Πυροβολήθηκε ο δράστης μετά από έκρηξη στον σιδηροδρομικό σταθμό – Εισαγγελέας: Τρομοκρατική επίθεση

20.06.2017 19:28
Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Πυροβολήθηκε ο δράστης μετά από έκρηξη στον σιδηροδρομικό σταθμό - Εισαγγελέας: Τρομοκρατική επίθεση  - Media

Η έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών «θεωρείται μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει αν ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος εξουδετερώθηκε από στρατιώτες, είναι ακόμη ζωντανός, ενώ διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός των Βρυξελλών και η Grand Place εκκενώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μετά από αστυνομική εντολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιστότοποι βελγικών εφημερίδων οι είσοδοι του κεντρικού σταθμού είναι κλειστές και έχουν αναπτυχθεί μεγάλες αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις τόσο στον κεντρικό σταθμό, όσο και στην Grand Place.

Κατά τις ίδιες πηγές έγινε μια έκρηξη κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων του κεντρικού σταθμού. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης, που σύμφωνα με όσα έχουν βγει ως τώρα στη δημοσιότητα ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, πυροβολήθηκε. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

Η αστυνομία των Βρυξελλών ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο».

Βέλγοι στρατιώτες «εξουδετέρωσαν» έναν ύποπτο, δήλωσε εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα και ότι η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Βελγίου είναι υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκαν το Γαλλικό Πρακτορείο και η ταμπλόιντ εφημερίδα Het Laatste Nieuws, ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» πριν από την έκρηξη και πριν στρατιώτες που εκτελούσαν περιπολία στον σταθμό ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ο Μισέλ και ο υπουργός Εσωτερικών της βελγικής κυβέρνησης βρίσκονται στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων και παρακολουθούν την κατάσταση.

Δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του υπόπτου, ούτε έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η πληροφορία ότι φορούσε ζώνη ή γιλέκο με εκρηκτικά.

Ο σταθμός και η περιοχή του ιστορικού κέντρου, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, εκκενώθηκαν και η αστυνομία έστησε περίμετρο ασφαλείας, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:03