search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:49
MENU CLOSE

Θερμή υποδοχή Μακρόν σε Μέρκελ στη Γαλλική Ριβιέρα – Όλα τα «καυτά» θέματα στο τραπέζι (Photos)

20.08.2020 16:32
Θερμή υποδοχή Μακρόν σε Μέρκελ στη Γαλλική Ριβιέρα - Όλα τα «καυτά» θέματα στο τραπέζι (Photos) - Media

 

Την Ανγκελα Μέρκελ υποδέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Εμμανουέλ Μακρόν στον πύργο Μπρεγκανσόν, τη θερινή προεδρική κατοικία στη Γαλλική Ριβιέρα.

Ο Μακρόν υποδέχτηκε με θερμότητα τη Γερμανίδα καγκελάριο. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η καγκελάριος προσκαλείται στη επίσημη κατοικία του εκάστοτε προέδρου της Γαλλίας.

Μετά την επίσημη συνάντηση εργασίας, αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, περίπου στις 8:15 ώρα Ελλάδος.

merkel_macron__4_

merkel_macron__3_

Στην ατζέντα των συνομιλιών τους περιλαμβάνεται ο συντονισμός των ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, ο πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, το Brexit, η κλιματική κρίση, το εμπόριο και η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης. όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Ελιζέ: «Οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν την κατάσταση στον Λίβανο, τη Λευκορωσία και την ανατολική Μεσόγειο», προσέθετε η ανακοίνωση, «όπως και οι σχέσεις της ΕΕ με τους “μεγάλους εταίρους” της, όπως είναι η Κίνα και η Αφρική».

 

merkel_macron__6_

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:48