search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:10
MENU CLOSE

Τραβάει επικίνδυνα το σχοινί η Τουρκία: Άρχισε τις δοκιμές των S-400 (Video)

16.10.2020 13:07
Αμερικάνος αναλυτής: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει δραματικά πολιτική δεν αποκλείονται κυρώσεις και από την κυβέρνηση Μπάιντεν - Media

 

Παρά τις προειδοπoιήσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, η Τουρκία φαίνεται αποφάσισμένη να ενεργοποιήσει το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 διακινδυνεύοντας ακόμα και κυρώσεις

Ηδη, τις πρώτες εικόνες από τις δοκιμές του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S- 400 έδωσαν στη δημοσιότητα τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα εκτοξεύτηκαν τρεις από τους εν λόγω πυραύλους, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο στρατιωτική- διπλωματική πηγή.
 
«Στις ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις τριών πυραύλων S-400. Όλοι τους έπληξαν επιτυχώς τους ορισθέντες στόχους» δήλωσε η εν λόγω πηγή.
 
Ο ρωσικός εξαγωγικός οργανισμός οπλικών συστημάτων Rosoboronexport δεν σχολίασε την πληροφορία αυτή.

Η Τουρκία είχε ζητήσει απαγόρευση πτήσεων σε περιοχές ανοικτά της Μαύρης Θάλασσας.

Η τουρκική ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εναέριο χώρο, ισχύει για σήμερα 16 Οκτωβρίου και περιορίζει μια περιοχή κοντά στην παραλιακή πόλη Σινώπη του Εύξεινου Πόντου, για δοκιμή ραντάρ και πιθανώς για άσκηση με πραγματικά πυρά για έξι ώρες.

Η σχετική Notam συνιστά στα αεροσκάφη να αποφύγουν την περιοχή σε ύψος 200.000 πόδια (61.000 μέτρα). Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Τουρκία εξέδωσε μια Navtex για άσκηση σκοποβολής και δύο άλλες για στρατιωτικές εκπαιδευτικές ασκήσεις.

Οι Navtex ανέφεραν σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι η άσκηση θα διεξαχθεί 16-17 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες: enikos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:03