search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:10
MENU CLOSE

Κλειστά καταστήματα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ το σαββατοκύριακο

05.02.2021 15:51
Κορωνοϊός: Συνεχίζεται ο εφιάλτης - Πληροφορίες για άνω των 2.500 κρουσμάτων την Τετάρτη - Media

 

Κλειστά καταστήματα το Σάββατο και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα στις «κόκκινες» περιοχές αλλά και στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν από τις 10 το πρωί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ειδικοί καταλήγουν στην πρόταση για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη τα μαγαζιά να λειτουργούν με click away και όχι click in shop, ενώ συμφωνούν τα σχολεία να παραμένουν ανοικτά. Συμφωνούν για σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Αγιο Νικόλαο.

Οι διαφωνίες μεταξύ των ειδικών φέρονται να είναι έντονες, όσον αφορά τα μέτρα, με αποτέλεσμα οι ανακοινώσεις από τον Ν. Χαρδαλιά να καθυστερήσουν. Οπως έγινε γνωστό η ενημέρωση θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ο τετραψήφιος αριθμός των νέων κρουσμάτων που παραμένει, αλλά και η επέλαση της μετάλλαξης, συντηρούν σε υψηλά επίπεδα την ανησυχία των ειδικών.

Η λειτουργία των σχολείων βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την επιδημιολογική επίπτωση από τη λειτουργία τους να διχάζει τους ειδικούς. Οι περισσότεροι φέρονται να θέλουν να μείνουν ανοικτά ενώ υπάρχουν και επιστήμονες οι οποίοι είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν να κλείσουν άμεσα. 

Η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, ανέφερε, άλλωστε, πως «δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων. Παρακολουθούμε βήμα-βήμα, μέρα -μέρα τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, είμαστε σε τακτική επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε στη βάση των εισηγήσεων που μας δίνουμε σχετικά με τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» είναι η εισήγηση για σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη όπως και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές από τις 18:00 έως τις 05:00 το Σαββατοκύριακο. Το lockdown στην Αττική αποφεύχθηκε, τα γυμνάσια θα μείνουν ανοικτά στις κόκκινες περιοχές και η Θεσσαλονίκη γίνεται κόκκινη.

Οι επιστήμονες εξέτασαν το ενδεχόμενο να σταματήσει το click in shop στις κόκκινες περιοχές και να παραμείνει μόνο το click away. Πάντως υπήρξαν και προτάσεις για κλείσιμο του λιανεμπορίου στις περιοχές υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες καταλήγουν στην πρόταση το λιανεμπόριο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη να λειτουργεί μόνο με click away.

Για άλλες 15 ημέρες θα παραμείνουν στο καθεστώς του τοπικού lockdown Μύκονος και Σαντορίνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09