26/10/2020 00:35:25
25.10.2010

ΥΠΑΑΝ:Στον εισαγγελέα οι καταγγελείες για κρατικές προμήθειες του δημοσίου

ΥΠΑΑΝ:Στον εισαγγελέα οι καταγγελείες για κρατικές προμήθειες του δημοσίου - Media

Αφορμή για την παραπομπή υπήρξαν οι καταγγελίες εταιρίας κλωστοϋφαντουργίας προς τον γενικό γραμματέα εμπορίου Στέφανο Κομνηνό για στημένους διαγωνισμούς από τη γενική διεύθυνση κρατικών προμηθειών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το 90% των προμηθειών να κατοχυρώνεται αποκλειστικά σε λίγες εταιρίες.

Σύμφωνα με το υπόμνημα της εταιρείας που έκανε τις καταγγελίες, επρόκειτο για εταιρείες συμφερόντων μεγάλων πολιτικών τζακιών, οι οποίες δεν έχουν καμιά απολύτως επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει λάβει μέρος στο διαγωνισμό για προμήθεια καλτσών για τις ανάγκες του ΓΕΣ αλλά, όπως σημειώνει, «πρόκειται για μια ακόμη φορά να αποκλειστεί στο στάδιο των τεχνικών προδιαγραφών για κάποιους απίθανους και εντελώς προσχηματικούς λόγους». «Όλο το σύστημα κρατικών προμηθειών είναι παγωμένο με τέτοιο τρόπο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγομελούς ομάδας επιχειρήσεων και να αποκλείει ή να αποθαρρύνει οποιονδήποτε θέλει να πάρει μέρος στη διαδικασία».

Η εταιρεία έχει δώσει στοιχεία για την επιβεβαίωση των όσων καταγγέλλει που αφορούν τα έτη από το 2004 μέχρι και φέτος. Το όνομα της δεν έχει δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.