search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:57
MENU CLOSE

Επαφές Τσίπρα για να καμφθεί η απόφαση για οικονομική ασφυξία – Βλέπει Σουλτς, Γκουρία, ίσως και Γιούνκερ

06.03.2015 05:44
Επαφές Τσίπρα για να καμφθεί η απόφαση για οικονομική ασφυξία - Βλέπει Σουλτς, Γκουρία, ίσως και Γιούνκερ - Media

​Μετά και την χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ η κυβέρνηση εμφανίζεται ενοχλημένη για το γεγονός ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου “δεν αντανακλάται πλήρως στις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας” όπως σημείωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας χθες στο δελτίο του Antenna.

Μετά και την χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ η κυβέρνηση εμφανίζεται ενοχλημένη για το γεγονός ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου “δεν αντανακλάται πλήρως στις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας” όπως σημείωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας χθες στο δελτίο του Antenna.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση παίρνει ως δεδομένο ότι η οικονομική ασφυξία που της προκαλείται αποτελεί πολιτική απόφαση των ευρωπαίων την οποία θα επιχειρίσει τις επόμενες μέρες να ανατρέψει.  Ήδη από σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να αποδυθεί σε ένα νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών με αξιωματούχους και ηγέτες της ΕΕ που θα κορυφωθεί με το ταξίδι στο Παρίσι την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν το Παρίσι, την Τετάρτη, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ θα επιδιώξει και συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο Γιάννης Δραγασάκης στη συνέντευξή του σημείωσε ότι «η συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου ήταν μια δύσκολη συμφωνία. Την πετύχαμε μετά από τρία Eurogroup και στη βάση αυτή ξεφύγαμε από τα μνημόνια και κινούμαστε εκτός του πλαισίου της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης», εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την ανησυχία της κυβέρνησης για παρασκηνιακές ενέργειες προερχόμενες από δυνάμεις που επιθυμούν να ματαιώσουν τη συμφωνία. 

Αναφερόμενος, επίσης, στο θέμα της ρευστότητας και των εντόκων γραμματίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι το πρόβλημα ρευστότητας υπάρχει αλλά δεν είναι τόσο οξύ όσο παρουσιάζεται. Μάλιστα συγκρίνοντας με την περίοδο μετά τις εκλογές του 2012 είπε ότι δεν είναι πιο οξύ από ό,τι ήταν εκείνη τη χρονική στιγμή οπότε και αυξήθηκε το όριο έκδοσης εντόκων, οπότε εκτίμησε, ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και αναρωτήθηκε γιατί.

Η κυβέρνηση παρά την απόφαση της ΕΚΤ, δηλώνει αποφασισμένη να εργαστεί για την υλοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup και, παραπέμποντας στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης τη Δευτέρα στο Eurogroup, θα κινηθεί τις αμέσως επόμενως μέρες στη γραμμή “η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι εταίροι”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:57