search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:58
MENU CLOSE

Έκθεση για το Grexit ετοίμαζε το ευρωκοινοβούλιο – Έξαλλος ο Παπαδημούλης

10.03.2015 14:59
Έκθεση για το Grexit ετοίμαζε το ευρωκοινοβούλιο - Έξαλλος ο Παπαδημούλης - Media

Δημοσίευμα της ευρωπαϊκής ιστοσελίδας Europolitics αποκαλύπτει ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ετοίμαζε έκθεση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ..

 

 

Δημοσίευμα της ευρωπαϊκής ιστοσελίδας Europolitics αποκαλύπτει ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ετοίμαζε έκθεση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ..

Ο γενικός γραμματέας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Κλάους Βέλε φέρεται να ζήτησε  τη σύνταξη αυτής της έκθεσης το Φεβρουάριο και την οποία ακύρωσε τελευταία στιγμή ο Μάρτιν Σούλτς.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να δήλωσε πως δεν είναι δουλειά του  να ετοιμάζει τέτοιες εκθέσεις. 

Με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή αποκάλυψη και δείχνει ότι ορισμένοι κύκλοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Αναλυτικά η δήλωση Παπαδημούλη:

«Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του Europolitics στις 9 Μαρτίου του 2015, που αναφέρεται σε πρωτοβουλία πολιτικής σκοπιμότητας που ανέλαβε ο ΓΓ του Ευρωκοινοβουλίου, Κλάους Βέλε, εν αγνοία τόσο του Προέδρου όσο και της Διάσκεψης των Προέδρων του ΕΚ , προκειμένου να τροφοδοτήσει  το σενάριο Grexit και η οποία ακυρώθηκε μετά από έντονη αντίδραση του προέδρου του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 

Η αποκάλυψη είναι πολύ σοβαρή και δείχνει του παιχνίδια που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.
Η διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου και πρωτίστως ο ΓΓ του, οφείλουν να τηρούν αυστηρή πολιτική ουδετερότητα, μακριά από πολιτικά παιχνίδια, ερήμην των αρμόδιων θεσμών και των προβλεπομένων διαδικασιών. 
Ζητώ με επιστολή μου, η οποία θα αποσταλεί αύριο, από τον πρόεδρο κ. Σουλτς, υπεύθυνη πληροφόρηση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης».

Δείτε το tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη:

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:58