20/04/2019 06:57:16
24.3.2015 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1856 στις 19-03-2015

Η αθωότητα του ερασιτεχνικού θεάτρου

Η αθωότητα του ερασιτεχνικού θεάτρου - Media


Όλα είναι έτοιμα για το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που διοργανώνει από αύριο έως και τις 29 Μαρτίου 2015 η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.
Το Φεστιβάλ, που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια θεατρικής παιδείας, έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν και θα αξιολογηθούν από σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα. Επίσης, θα τιμηθούν για την προσφορά τους αξιόλογοι καλλιτέχνες, μέσα από ειδικά αφιερώματα, με ομιλίες, προβολή βίντεο και την απονομή τιμητικής πλακέτας.
H Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους Γιώργο Χασάπογλου, θεατρικό συγγραφέα, Βασίλη Κυρίτση, σκηνοθέτη, Γιάννη Μόρτζο, ηθοποιό, Νίκο Κυπουργό, μουσικοσυνθέτη. Θα τιμηθούν για την προσφορά τους οι ηθοποιοί Ελένη Ράντου, Κάτια Γέρου και Ρένη Πιττακή, και ο Βασίλης Νικολαΐδης, σκηνοθέτης.

Το πρόγραμμα
Παρασκευή 20 Μαρτίου. Τελετή έναρξης. Συναυλία των Γιώργου Ανδρέου - Ρίτας Αντωνοπούλου.
Σάββατο 21 Μαρτίου. Θεατρική Ομάδα Πάτρας «Υποκριτές» με το έργο «2 ½ φόνοι και 1 buldog» των Μ. Ρέππα - Θ. Παπαθανασίου. Τιμητικό Αφιέρωμα: Στην ηθοποιό Ρένη Πιττακή.
Κυριακή 22 Μαρτίου. Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς με το έργο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα.
Δευτέρα 23 Μαρτίου. Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κορινθίων με το έργο «Πες πως είναι αύριο, πες πως ήταν χθες» (πέντε μονόπρακτα σε κείμενα των Μ. Ευθυμιάδη, Γ. Σκούρτη, Π. Κοροβέση και Μ. Ποντίκα). Τιμητικό Αφιέρωμα: Στην ηθοποιό Ελένη Ράντου.
Τρίτη 24 Μαρτίου. Καλλιτεχνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δ.Ε. Βοιών Μονεμβασίας Λακωνίας «Τέχνη χρω» με το έργο «Ο Πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ.
Τετάρτη 25 Μαρτίου. Π.Γ.Σ. «Ο Προμηθέας» Βέροιας με το έργο «Ο βάλτος είναι πάντα εκεί…» του Γιάννη Ταϊπλιάδη. Τιμητικό Αφιέρωμα: Στην ηθοποιό Κάτια Γέρου.
Πέμπτη 26 Μαρτίου. Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης Αρκαδίας με το έργο «Ρώσικη Σαλάτα» (τρία κωμικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ «Η επέτειος», «Αρκούδα», «Πρόταση γάμου»). Τιμητικό Αφιέρωμα: Στον σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη.
Παρασκευή 27 Μαρτίου. Θεατρική Ομάδα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με το έργο «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή.
Σάββατο 28 Μαρτίου. Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα με το έργο «Γέρμα» του Φρ. Γκ. Λόρκα.
Κυριακή 29 Μαρτίου. Απονομή βραβείων. Μουσικό πρόγραμμα με το τοπικό συγκρότημα Vin Doux και το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.
Καλή επιτυχία σ΄όλους κι ένα μπράβο!


 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.