search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:26
MENU CLOSE

H «Έξοδος» συνεχίζει στο «Θησείον»

20.03.2015 13:32
H «Έξοδος» συνεχίζει στο «Θησείον»  - Media

Το θέατρο – ντοκουμέντο από την ομάδα Anima, με τίτλο «ΈΞΟΔΟΣ» παρουσιάζεται στο «Θησείον» για τέσσερις παραστάσεις που έχουν επιλεγεί συμβολικά για την 25η Μαρτίου. 

Το θέατρο – ντοκουμέντο από την ομάδα Anima, με τίτλο «ΈΞΟΔΟΣ» παρουσιάζεται στο «Θησείον» για τέσσερις παραστάσεις που έχουν επιλεγεί συμβολικά για την 25η Μαρτίου. 

Η  «Έξοδος» από τη θεατρική ομάδα Anima που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη συνεχίζει την θεατρική έρευνα πάνω στην ανάδειξη της γυναικείας οπτικής και στην άρθρωση ενός ισότιμου γυναικείου λόγου. Το κείμενο της παράστασης συντίθεται από αφηγηματικά κείμενα – μονολόγους, αλλά και αληθινές μαρτυρίες γυναικών που έδρασαν στην επανάσταση του 1821, στον πόλεμο του 1940, στον εμφύλιο και μέχρι σήμερα.

Τέσσερις ηρωίδες, η Μόσχω Τζαβέλα, η Ηλέκτρα Αποστόλου, η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους και η Λέλα Καραγιάννη, Σουλιώτισσες και Μεσολογγίτισσες, εργάτριες και ανώνυμες αγωνίστριες, συναντούν επί σκηνής την 89χρονη Ζωή Πετροπούλου που αφηγείται ζωντανά στη θεατρική σκηνή τη δική της μάχη και ιστορία.

Το έργο διαπραγματεύεται το ερώτημα: Εγώ θα έβαζα σε κίνδυνο την ζωή μου για κάτι μεγαλύτερο και ανώτερο από το ατομικό; Και τι είναι η πατρίδα σήμερα και τότε; Το θέμα της παράστασης στοχεύει να αναδείξει τις αντιφάσεις, τους δισταγμούς, τις αποφάσεις, αλλά και τις πράξεις εν τέλει των γυναικών στη διάρκεια της Νεοελληνικής Ιστορίας, μέσα από τη διαφορετικότητα του γυναικείου ψυχισμού.

Παίζουν: Νικολίνα Καραθύμιου, Κατερίνα Μπιλάλη, Λυγερή Ταμπακοπούλου, Γιώτα Τσιότσκα και Στέλλα Γρίβα.

Info: «ΘΗΣΕΙΟΝ, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες» (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή), 22.3 στις 17.00,  23.3 στις 19.00, 24.3 στις 19.00, 25.3 στις 17.00, 5 – 12 ευρώ,  210-3255444. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:25