search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:46
MENU CLOSE

BBC: Μπορεί η Κίνα να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα;

06.04.2015 06:05
BBC: Μπορεί η Κίνα να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα; - Media

Η Ελλάδα γράφει το BBC ίσως αναγκαστεί να προχωρήσει σε λύσεις δανεισμού από άλλες πηγές, όπως η Κίνα ή η Ρωσία εάν δεν βρεθεί λύση με την Ευρώπη. 

 

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, καθώς η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα έχει να αποπληρώσει δόση δανείου προς το ΔΝΤ, αλλά ξεμένει από ρευστό. Μπορεί η Ελλάδα να ελπίζει σε οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη ή θα πρέπει να απευθυνθεί για οικονομική βοήθεια στην Κίνα;   

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, βρέθηκε στην Κίνα λέει το BBC και προσθέτει ότι το Πεκίνο έστειλε μήνυμα ότι θα αγοράσει περισσότερα ομόλογα της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ρεπορτάζ του ο John Sudworth από την Κίνα, υποστηρίζει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι καλές, ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί να επισκεφθεί τη χώρα κάποια στιγμή μέσα στο 2015. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία η Κίνα θέλει να επενδύσει, ήδη η επένδυση στον Πειραιά αγγίζει τα 4 δισς. ευρώ λέει ο δημοσιογράφος και οι Κινέζοι θέλουν να ενισχύσουν την επένδυσή τους στο ελληνικό λιμάνι. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο υπάρχουν σκέψεις, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται ότι η Κίνα μπορεί να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα, αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και δεν μοιάζει πολύ πιθανή.

Η Ελλάδα συμπληρώνει ο δημοσιογράφος ίσως αναγκαστεί να προχωρήσει σε λύσεις δανεισμού από άλλες πηγές, όπως η Κίνα ή η Ρωσία εάν δεν βρεθεί λύση με την Ευρώπη. Κανείς στον κόσμο δεν θα επιθυμούσε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και πολύ περισσότερο η Κίνα καταλήγει ο δημοσιογράφος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:45